Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sportchefen bekräftar - KFF kan värva Papa Diouf: "Vi har problematik med numerären"

Allsvenskan

Papa Diouf har brutit kontraktet med cypriotiska Ermis Aradippou.
Nu är han aktuell för en återkomst i Kalmar FF, menar sportchef Jörgen Petersson.
- Är ingen långsiktig lösning om vi hamnar där, säger han till föreningens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Papa Diouf.

2012 värvades Papa Diouf till Kalmar FF från Dakar UC. Forwarden spelade därefter i KFF i 6,5 år innan han sedermera lämnade för turkiska Istanbulspor sommaren 2019.

32-åringen har sedan dess även spelat i Boluspor och cypriotiska Ermis Aradippou, som är hans senast klubbadress. I våras bröt han dock sitt kontrakt och är nu hemma i Kalmar igen, hävdar KFF:s sportchef Jörgen Petersson.

I en intervju på föreningens hemsida berättar Petersson att Papa Diouf har tränat med KFF i ett par veckor och är med på träningslägret i Österrike.

- Jag har haft kontakt med Papa sedan han flyttade. Han hörde av sig när han lämnade sin förra klubb och sa att han skulle gymma för att hålla igång. Då kunde han lika väl träna med oss. Vi får se var det landar. Just nu hjälper vi varandra, säger KFF-sportchefen.

ANNONS

Huvudtränare Henrik Rydström påstås vilja förstärka truppen med tre-fyra spelare i sommar. Jörgen Petersson öppnar då för att Papa Diouf, som spelat 164 allsvenska matcher för KFF, är aktuell för en återkomst i Smålandslaget.

- Papa är en fantastisk personlighet, uppskattad, en spelare som jobbar hårt, pushar andra och går in till varje match och ger allt. Jag gillar den typen av personligheter. Det är ingen långsiktig lösning om vi hamnar där, men just nu har vi problematik med numerären offensivt, säger han.

Kalmar FF har tidigare kommunicerat att även den finländske ungdomslandslagsspelaren Rony Jansson, 18, är med på träningslägret i Österrike. Föreningens mål är att skriva kontrakt med talangen.

Publicerad 2022-06-13 kl 19:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto