Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sportcheferna svarar - så ser framtiden ut för stjärnorna från Ryssland: "Är hoppfull"

Allsvenskan

Sead Haksabanovic, Jordan Larsson, Filip Dagerstål och Armin Gigovic är "fria" på marknaden till juni 2023.
Är det aktuellt med en fortsättning i allsvenskan?
- Jag tror att båda parter kan se en förlängning, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen. 
- Vi ser gärna att Filip fortsätter spela i IFK Norrköping, kommenterar Tony Martinsson.

Foto: Bildbyrån.

På tisdagen kommunicerade Fifa att dispensen för utländska spelare kontrakterade av ryska klubbar förlängs till och med juni 2023. Berörda spelare har därmed möjlighet att "pausa" sina kontrakt och skriva på för andra klubbar nästa säsong, eller under den givna tidsperioden.

Ett besked som öppnar för fler stjärnor i allsvenskan. Under våren har Jordan Larsson (AIK), Sead Haksabanovic (Djurgården), Filip Dagerstål (IFK Norrköping) och Armin Gigovic (Helsingborgs IF) utnyttjat dispens för spel i allsvenskan till och med juni 2022. Nu finns det alltså en möjlighet att förlänga respektive avtal med ytterligare ett år, som mest.

Annons

Parterna ska dock komma överens om en gemensam framtid först. Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, berättar att han är hoppfull om att kunna behålla Haksabanovic som har kontrakt med Rubin Kazan till 2026.

- Vi har väntat på det här beskedet, nu vet vi förutsättningarna. Vi pratade senast i dag (läs tisdag), vi vet att han finns i klubben och han vet att vi finns för honom. Vi har inte kunnat diskutera något skarpt än eftersom vi inte haft något besked, säger Andersson till Fotbollskanalen.

- Det finns en möjlighet att han kan vara kvar i Djurgården och vi kommer undersöka det samt diskutera saken skarpare. Det är en bra förutsättning att han finns här (i klubben) och det finns ett intresse från oss.

Vad har Sead sagt själv i samtalen med dig, vad vill han?
- Jag vill egentligen bara prata för Djurgården. Jag tror det som har hänt i världen har varit omtumlande. Man blir proffs och får lämna det man kom dit för ganska snabbt efter. Han har gott mod, trivs i Djurgården och jag tror att båda parter kan se en förlängning. Jag är hoppfull, men hur det blir får framtiden utvisa.

Annons

Peking-tränaren Rikard Norling har tidigare varit tydlig med att han gärna vill behålla Filip Dagerstål, som är inlånad från FC Chimki. Även mittbacken har varit öppen med att han inte är sugen på att återvända till Ryssland i sommar.

Tony Martinsson är tillförordnad sportchef i IFK Norrköping.

- Nu är det formellt och då kan vi utgå därifrån, så vi får se vad som händer. Vi ser gärna att Filip fortsätter spela i IFK Norrköping, säger Martinsson till Fotbollskanalen.

- Vi har en bra dialog, vad Filip vill får han uttala sig om.

Efter att AIK besegrat Helsingborgs IF innan sommaruppehållet uttalade sig Jordan Larsson om sin framtid. 24-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt, som sträcker sig över säsongen 2022/23, med Spartak Moskva men ser sig inte återvända till klubben.

Larsson menade dock att han helst vill fortsätta karriären utomlands, men öppnade även dörren för en fortsättning i Gnaget.

Annons

- Det får vi se. Just nu har jag inget mer att förhålla mig till än att jag ska vara tillbaka i Ryssland den 1 juli. Om det blir så eller inte - det får vi se, sa han till Fotbollskanalen.

- Jag har sagt från början att ambitionen är att ta mig utomlands igen. Sedan om det är möjligt eller inte - det vet jag inte. Först måste jag bli bosman. Om vi leker med tanken att det skulle bli fallet kommer jag kolla i första hand utomlands. Men självklart, om det inte är möjligt så kommer jag titta på AIK, absolut. 

När Fotbollskanalen når Manuel Lindberg, vd i AIK, har han följande att säga om Jordan Larssons framtid i klubben:

- Jag tror att beslutet ligger utanför AIK. Han har ett avtal med oss till sista juni, sen får vi se. Jordan är en otroligt duktig fotbollsspelare. Han är lite för bra för allsvenskan, han håller en fantastiskt hög nivå. Jag vet att han trivs jättebra i AIK och vi har gjort allt vi kan för att skapa de bästa förutsättningarna om han vill stanna eller komma tillbaka när han blir äldre, säger AIK-toppen och fortsätter:

Annons

- Jordan är redan etablerad. Duktiga fotbollsspelare har möjligheter att spela i ligor på en nivå där allsvenskan är chanslös sportsligt och ekonomiskt. Han vet var AIK finns. AIK gillar honom och han gillar AIK. AIK finns här om hans så önskar, och det är han medveten om. Sen vad han och hans agent kommer fram till de närmaste dagarna vet jag faktiskt inte.

Armin Gigovic har kontrakt med Rostov till juni 2025. I början av maj sa 20-åringen så här om en eventuell framtid i HIF.

- Det vet jag inte, jag har ingen aning. Jag har inte ens tänkt så där långt, om jag ska vara ärlig. Men det är en månad kvar - det gäller bara att köra på, sedan får vi se därefter om det kommer eller så, sa han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2022-06-21 kl 13:33

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto