Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
31v

Spricka i Dalkurd - miljardmannen stoppar investeringarna: "Vill inte vara en del av klubbens fall"

Foto: Bildbyrån

Dalkurd har fått en tung start på sitt första år i allsvenskan.
Nu bekräftar klubbens storinvesterare, miljardären Kawa Junad, att vd Mikael Ahlerup sagt upp sig - och att han själv slutar sponsra Dalkurd samtidigt som han riktar hård kritik mot klubbens ordförande.
- Jag vill inte vara en del av Dalkurds fall, säger Junad i en intervju med Sportbladet.

Dalkurd gör i år sin historiska första säsong i allsvenskan, men har fått en tung start och vid VM-uppehållet ligger man på nedflyttningsplats där man bara spelat ihop fem poäng på elva omgångar. Tränare Azrudin Valentic har fått sparken, och i går skrev Expressen att vd Mikael Ahlerup var på väg att hoppa av sitt uppdrag som vd i klubben till följd av han inte kommer överens med en rad ledande personer inom klubben.

I en intervju med Sportbladet berättar nu Kawa Junad, som investerat stora pengar i Dalkurd de senaste åren, att han själv har stoppat alla extrainvesteringar i klubben och dessutom godkänt Mikael Ahlerups avskedsansökan. Samtidigt riktar han hård kritik mot klubbens ordförande Ramazan Kizil.

- Intresset hos några av familjemedlemmarna går i motsatt riktning som klubbens och det påverkar Dalkurd. Det är därför vi är i den här situationen.. När vi gav Mikael Ahlerup vd-rollen har han inte fått jobba på sitt sätt. Dom gjorde det svårt för honom att jobba professionellt. När resultaten inte går bra måste man göra förändringar, flera förändringar. Går klubben dåligt är det inte bara tränarens fel. I Dalkurd styr ordförande (Ramazan Kizil) allt. Han har gjort så många fel. Är man emot honom kickas man. Vi kom överens om att Mikael skulle få full kontroll, med alla befogenheter, säger Junad till Sportbladet, och fortsätter:

- Mikael tog på sig ansvaret för allt när det gick dåligt. Han började inse att vi behövde förändringar. Han ville lösa hela situationen, inte bara en del av det, och därför ville vi ha en bättre sportchef som skulle kunna rekrytera bättre spelare och en stor tränare. Men återigen gick Ramazan in och sa nej. Han skickade ett mejl som insisterade att det inte skulle hända. Istället försvarade han sportchefen (Adil Kizil) som är en del av familjen, hans egen son, och ignorerade vd:s förfrågan.

Junad hävdar vidare att Ramazan Kizil nobbat ett förslag från Ahlerup om att anställa en ny sportchef. Junad berättar också för Sportbladet att han inte kommer investera mer i klubben så länge som Kizil sitter kvar på sin post, men öppnar också för att ta upp sponsringen igen med en ny styrelse. Han hävdar att han betalat 20 miljoner kronor över budgeten till Dalkurd.

- För det mesta köpte jag nya spelare, men det var inget problem för jag var till och med beredd på att betala mer denna sommar för att kunna köpa spelare och på så sätt undkomma nedflyttning. Pengar var aldrig ett problem. Men återigen, jag kan bara investera till professionella och erfarna sportchefer. Vi kunde inte acceptera samma misstag och Dalkurd förtjänar inte den här situationen. Jag är här för att ändra saker. Jag investerar, men jag kan inte göra det som det är nu. Det är slöseri med pengar och tid. Jag vill inte vara en del av Dalkurds fall, säger han.

Sportbladet skriver att sportchef Adil Kizil inte vill kommentera uppgifterna, och ordförande Ramazan Kizil att man inte har något att kommentera så länge man inte kommit ut med något pressmeddelande. Om att Kawa Junad säger att han godkänt Mikael Ahlerups avskedsansökan och stoppat alla sina extrainvesteringar säger Ramazan Kizil till tidningen:

- Det har jag ingen aning om, ingenting jag känner till. Det finns ingenting mer att kommentera.

Fotbollskanalen har under måndagsmorgonen varit i kontakt med Ramazan Kizil, som säger att han har läst Junads kommentarer, men att han själv inte vill kommentera uttalandet just nu.

- Det är min skyldighet att följa våra stadgar och informera samhället med fakta. Vi i Dalkurd kommer skicka ut ett pressmeddelande, säger han.

När? I dag?
- Jag kan inte säga om det sker nu med en gång eller i morgon.

Fotbollskanalen har även sökt Dalkurds sportchef Adil Kizil.

Publicerad 2018-06-11 kl 08:23
Annons
Annons
Annons