POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Spricka i HIF tonas ner - Karlsson riskerar inte sparken

En spricka ser ut att ha uppstått i Helsingborg.
Nu tonas historien bestämt ner av HIF:s sportchef Jesper Jansson som talar ut om det drama som påstås pågå i HIF.

- Det här är på tok för uppförstorat. Det är inget drama. Conny Karlsson och resten av lagledningen har vårt fulla stöd. Mötet vi har haft har ju varit inplanerat sedan länge, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Helsingborgs lagledning är utsatt för spelarkritik och ett möte har nyligen ägt rum där flera spelare visade missnöje med manager Conny Karlssons sätt att leda laget.

Det uppger i dag Helsingborgs Dagblad, Expressen och Aftonbladet.
Men dramatiken kring mötet som ägde rum i tisdags mellan flera spelare, sportchefen Jesper Jansson och klubbdirektören Paul Myllenberg om kritiken mot tränarna - tonas nu kraftigt ner av HIF:s sportchef.

Det hela påstås vara ingenting annat än en uppföljning av ett tidigare uppmärksammat möte nere i Portugal i januari.
En sittning som då såg ut att vara ett sätt att möta upp Erik Edmans tidigare omtalade generalsågning av allt och alla när han i en intervju dömde ut både medspelare och tränare och Helsingborgs chanser i år.

- Det är väldigt olyckligt att det här kommit ut. Spelarna och lagledningen hade ett första möte i vintras och redan då kom vi överens om att ha ett uppföljande möte en fjärdedel in på säsongen - och det är vad det här mötet handlar om, fortsätter Jesper Jansson.

- Det ligger ingen dramatik bakom det här.

Men kritiken mot tränarna finns ändå där, kritik som uppges handla om dåliga träningar och coachning, bristande kommunikation och feedback från tränarna till spelarna.
Så i början av veckan ägde alltså det nu omtalade mötet rum. En anonym spelare säger till HD om mötet så här:

''Vi leder allsvenskan, men vi är inte nöjda med hur det är i övrigt och det är ju rätt sjukt. Vi vill ha en bättre kommunikation från tränarna till spelarna. Vi är till exempel inte nöjda med den feedback de unga spelarna får av tränarna, säger en annan spelare''.

Det ser ändå inte odramatiskt ut. Exakt hur ser du på situationen, Jesper Jansson?

- Men det är inte dramatiskt. Vi är inne i en utvecklingsprocess och det här mötet har som sagt varit förutbestämt. Vi har en ambitiös och stark spelartrupp och håller på att utvecklar HIF inför framtiden, säger Jesper Jansson och utvecklar sig:

- Allt blir inte perfekt på en gång men succésivt ska det bli det. Det här är en process som tar tid men jag menar vi leder allsvenskan så vi är på rätt väg.

Så Conny Karlsson är inte på väg bort i från klubben genom en omöjlig spricka med flera spelare?

- Inte alls. Absolut inte.

Publicerad 2011-05-20 kl 14:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå