Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spricka mellan Brännström och Durmaz - AIK-tränaren konfronterade stjärnan på möte

Allsvenskan

SOLNA. Problem har uppstått mellan Andreas Brännström och Jimmy Durmaz.
Inför hela truppen valde AIK-tränaren i veckan att konfrontera stjärnan kring att denne pratar illa om Brännström till andra spelare, uppger flera källor för Fotbollskanalen.
- Vad som sägs på våra interna möten stannar där, kommenterar Brännström.
- Inga som helst kommentarer, säger Durmaz.

1:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån och Jesper Zerman/Bildbyrån.

I mitten av januari presenterades Jimmy Durmaz av AIK. Dåvarande sportchefen, vd:n Manuel Lindberg, jublade över prestigevärvningen som han bland annat beskrev som en "fantastisk person och en väldigt stark ledare".

- Jimmy är en naturlig ledare med otroligt mycket erfarenhet som kommer vara nyttig både på planen och i omklädningsrummet och är den typ av ersättare som vi sökt efter att Sebastian Larsson lagt skorna på hyllan, sa också Lindberg när Durmaz-affären blev officiell.

Men den förre landslagsmannens flytt hem till Sverige har, åtminstone fotbollsmässigt, inte blivit vad han och AIK hoppades på. Den centrale mittfältaren fick starta de två första matcherna i allsvenskan men därefter har han fått nöja sig med kortare inhopp eller en bänkplats.

Annons

Tränaren Andreas Brännström har varit öppen med att 34-åringen inte levererat det som han anses krävs av en startspelare, och det har överlag gått tungt för AIK i år. För tillfället ligger laget på kvalplats i allsvenskan efter att ha skrapat ihop sex poäng på nio matcher.

Nu kan Fotbollskanalen berätta att det uppstått problem mellan Brännström och Durmaz.

Flera källor uppger att en annorlunda scen utspelade sig på det möte som gjorde att AIK:s träning blev 50 minuter försenad i måndags. Då var ledare och spelare samlade för att gå igenom förlusten mot Degerfors och Brännström har tidigare berättat för Fotbollskanalen att mötet innehöll mycket "känslor".

- Vi har varit en väldigt tyst grupp, så jag blev glad när man kunde ta det med varandra och sedan gå vidare. För oss är det otroligt bra. För vi har varit otroligt tysta. Det var första gången det var lite stormigt, beskrev tränaren i måndags.

Annons

Vad som inte kom fram då var att Brännström under mötet konfronterade just Durmaz med information om att mittfältsstjärnan talat illa om tränaren till andra spelare i truppen, enligt uppgifter till Fotbollskanalen.

Uppgifter om Durmaz agerande hade helt enkelt nått fram till Brännström själv, varpå tränaren bad veteranen om att öppet inför hela truppen dela med sig av det han sagt till enskilda spelare.

Internt har situationen uppfattats som att Durmaz velat få bort tränaren från sin position.

Efter mötet och träningen i måndags bad sedan Durmaz om ett möte med AIK:s sportchef Thomas Berntsen, när Fotbollskanalens utsände stod och intervjuade norrmannen. Berntsen föreslog då att de skulle talas vid efter lunch den dagen.

När Fotbollskanalen efter fredagens träning träffar Andreas Brännström vill tränaren inte uttala sig om uppgifterna kring Durmaz.

Annons

- Vad som sägs på våra interna möten stannar där, kommenterar han kort.

Durmaz vill inte heller kommentera någonting om saken.

- Inga som helst kommentarer. Det som sägs därinne stannar där. Men alla gick upp och sa någonting, säger 34-åringen.

Hur ser du på din situation i AIK?
- Den är bra. Vi har haft bra snack. Det enda som fattas för mig är att jag inte har fått spela. Det är allt. Och att vi inte har vunnit. Det är det enda som fattas.

- Annars trivs jag bra här. Jag trivs med alla runt omkring. Det finns inga problem.

Hur är situationen mellan dig och Brännström?
- Jag tycker att vi har haft jättebra samtal. Speciellt efter mötet. Då har vi haft bra samtal, svarar Durmaz.

På söndag väntar ett viktigt derby mot rivalen Djurgården för AIK. Inför matchen är det ovisst om AIK-stjärnorna Alexander Milosevic, Viktor Fischer och John Guidetti kan komma till spel på Tele2 Arena. 

Annons
Publicerad 2023-05-26 kl 13:22

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto