Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: TT

Domarna väljer Stahre till årets ledare.

Stahre är domarnas favorit - men tror inte på fördelar

Mikael Stahre ges inte det röda kortet för sin allsvenska säsong. När domarna får välja är det han som blir ”Årets ledare.”

Göteborgstränare Mikael Stahre har utsetts till årets ledare av Elitdomareklubben i fotboll. Motiveringen lyder att han visar förståelse för domarrollen, något som han själv ser som en självklarhet.

ANNONS
– Känner man att alla gör sitt yttersta och är 100 procent förberedda och professionella så finns det förståelse för att folk ibland inte lyckas helt och det gäller både spelare, ledare och domare, säger Stahre till fotbollskanalen.se.

Blåvitt-ledaren skulle inte beskriva sig som en lugn vid sidlinjen utan säger att han är spontan när han reagerar. Något som han anser att en domare måste räkna med.
– Alla som håller på med det här är extremt passionerade. Det är en resultatorienterad värld och det måste man ha förståelse för.  De som leder matcherna, domarna, måste ge utrymmer för passion och spontanitet inom vissa gränser.

Han själv har blivit årets ledare, men vad kännetecknar en bra domare? För Stahre är svaret enkelt.
– Ledarskapet hos domarna är extremt viktigt. Att ha ett bra klimat på planen och en bra dialog med spelarna och tränarna och därifrån bygga en respekt och ett förtroende. Gör man det så har alla på planen en större förståelse om det blir det fel och då blir det inte lika jävligt. Kombinationen av ledarskap och känslan för matchen och reglerna är det centrala.

ANNONS

Tror du att du kommer tilldelas några fördelar som domarnas favorit?
Haha!  Det förutsätter jag att jag inte kommer att få. Jag kommer att agera precis som jag har gjort tidigare. Jag kommer att ge mina synpunkter och fortsätta att vara den ledare och tränare som jag är, så jag tror inte att det har någon betydelse. Däremot är det alltid trevligt att man får någon form av uppskattning.

Här är motiveringen till ”Årets ledare” av Elitdomareklubben i Fotboll:
”Med sin brinnande entusiasm och stora fotbollshjärta fortsätter Mikael förmedla en smittande passion och kärlek för sporten samtidigt som han alltid visar både förståelse och respekt för domarrollen.”

Publicerad 2014-10-28 kl 13:05
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto