Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stahre hintar om blåvita försäljningar: "Väldigt många spelare i träning…"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Oscar Vilhelmsson omges fortsatt av flyttrykten - samtidigt som Suleiman Abdullahi har anslutit till Blåvitt.
Är Abdullahi Vilhelmssons ersättare?
- Så skulle det kunna vara, säger tränare Mikael Stahre. 

Foto: Bildbyrån

Håkan Mild och Mikael Stahre.

Oscar Vilhelmsson har i år tagit en ordinarie tröja i IFK Göteborg. Under våren har han varit så gott som given i startelvan och har även stått för två mål. Något som har lett till utländskt intresse för 18-åringen. Tjeckiska Slavia Prag samt nederländska SBV Vitesse och FC Groningen har uppgetts vara de främsta intressenterna.

Men än har ingen övergång blivit officiell, och i den allsvenska återstarten mot IK Sirius fick Vilhelmsson inleda matchen på bänken. Något som dock inte ska ha handlat om en säkerhetsåtgärd inför en eventuell flytt. 

- Det fanns ingen sådan aspekt, en riskaspekt, med i matchen mot Sirius. Om det skulle ha varit en risk, då hade han inte varit med och spelat eller tränat över huvud taget, säger Mikael Stahre till Fotbollskanalen. 

Annons

- Däremot så är det ju klart att det (övergångsryktena) har påverkat. Det kanske är därför han inte har tränat fullt, men utifrån mitt perspektiv så är det i varje fall inget riskperspektiv. 

Hur nära är ni en överenskommelse med någon av de intresserade klubbarna?
- Det kan jag inte svara på. Just nu är han Blåvitts spelare och det är det vi förhåller oss till.

Samtidigt plockade IFK Göteborg i dagarna in anfallaren Suleiman Abdullahi från Bundesliga-klubben Union Berlin. 25-åringen blir tillgänglig för matchspel först när övergångsfönstret öppnar den 15 juli. Stahre menar att en anfallsvärvning länge har varit prio.

- Vi har nog identifierat att vi behöver ytterligare en anfallare, så det är ett beslut som vi har tagit tillsammans, säger tränaren. 

Hur länge har ni följt honom?
- Stig (Torbjörnsen, chefsscout) har ju hållit koll på honom i ett antal år. Men Stig startade ju hos oss för någon månad sedan, så han (Abdullahi) har funnits med sedan han kom hit.

Annons

Värvade ni Abdullahi för att Vilhelmsson troligen blir såld?
- Så skulle det kunna vara. Samtidigt kan det väl vara att vi skulle vilja spetsa till det också, så det är väl en kombination. 

Mikael Stahre har tidigare sagt att man har för många spelare i truppen och att man arbetar för att lösa den situationen. Med Suleiman Abdullahi har Blåvitt hela 29 spelare under kontrakt. 

- Vi jobbar efter olika scenarion. Just nu har vi väldigt många spelare i träning, så …

Publicerad 2022-07-02 kl 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto