Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stahre hyllar Blåvitt-talangen: "Kan göra vad som helst med en boll"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Hussein Carneil, 18, har nyligen signerat ett A-lagskontrakt med IFK Göteborg.
Under fredagens träningsmatch tackade talangen för förtroendet.
- Han visar på något sätt varför vi har valt att signa honom, berömmer Mikael Stahre.

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg förlorade under fredagen hemma mot superettan-laget Norrby i en träningsmatch. Matchen slutade 0-3, men det fanns också flera ljusglimtar att ta med sig. 

I startelvan fick en drös med unga spelare chansen att visa upp sig i seniorklimat - och flera tog för sig. En av dem: Hussein Carneil. Carneil, som tidigare under veckan skrev på sitt första seniorkontrakt med Blåvitt, imponerade stort på tränare Mikael Stahre. 

- Hussein visar på något sätt varför vi har valt att signa honom. Pigg spelare, bra en mot en och intensiv. Kanske behöver han vara lite mer produktiv, om man ser till hans pigghet, säger Stahre till Fotbollskanalen.

Annons

Han lyfter också flera av akademispelarna som fick chansen till både inhopp och en startplats under gårdagen. 

- Det känns som att vi har en hel del bra, unga spelare, faktiskt. De kommer vi ju behöva, för under de kommande åren så kommer vi behöva göra en föryngring. Då är det jävligt viktigt att vi först och främst har alternativ från vår akademi, säger Stahre och fortsätter:

- I de här åldersgrupperna, där har klubben gjort ett otroligt bra jobb. Det är många bra spelare. Då har vi ändå sålt Jesper Tolinsson. Oscar Vilhelmsson spelar, Hussein har A-lagskontrakt och FIlip Ambroz är där, och så vidare. Det finns hopp, tycker jag. 

Hur långt har Carneil kvar till att ta en startplats även i tävlingsmatcher?
- Han är ju en sådan spelare ... I vissa delar är han ju konkurrenskraftig redan nu, men sedan ska man klara av en helhet och sådana saker. Producera. Det är klart att han är en spelare som spelar på väldigt små marginaler. Samtidigt, lyckas han med dem så kan han ju göra vad som helst med en boll.

Annons

- Det är fortfarande en bit kvar, men att han kommer göra allsvenska matcher och inhopp … Han är en spelare som vi har pekat på, att honom kommer vi satsa på. Sedan finns det några gubbar som han ska konkurrera ut också. 

Hussein Carneils kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig till och med 2025.

Publicerad 2022-03-19 kl 07:30

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto