Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stahre om sommarfönstret och långsiktiga trupparbetet: "Mer logisk konkurrenssituation nu"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Warner Hahn sitter på utgående kontrakt och Pontus Dahlberg har nyligen hämtats in på ett långt avtal.
Men Blåvitt utesluter inte att de båda finns med i IFK Göteborgs trupp nästa säsong.
- Det finns ingen automatik i det, säger Mikael Stahre till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg har varit aktivt i sommarens övergångsfönster och har hämtat in Suleiman Abdullahi, Saidu Salisu, Abundance Salaou, Eman Markovic och Pontus Dahlberg. Samtidigt ligger laget på en femteplats i tabellen och blickar uppåt.

- Vi jobbar ju på långsiktigt, vi tittar hur man bygger truppen och har lyft upp många akademispelare. Det finns fortfarande en möjlighet för unga akademispelare att ta sig uppåt. Jag vill highlighta det, spelarna som vi har lyft upp är en stor kvot. Nu handlar det ju givetvis om att spetsa till truppen för varje fönster som går, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre. 

Annons

Har ni ett bra antal spelare, eller hur ser du på numerären?
- Det är ju viktigt att det finns en logisk konkurrenssituation. Nu tycker jag att det börjar bli mer så, även om vi på vissa positioner har bättre täckning än andra och på vissa positioner väldigt många spelare. 

Eman Markovic och Pontus Dahlberg anslöt bara några dagar innan övergångsfönstret stängde. 

Har ni aktivt letat efter en offensiv spelare och en målvakt, eller var det möjligheter som dök upp?
- Ibland så blir det ju situationer. Vi har ju haft en löpande strategi och pratar dygnet runt om hur de här sakerna ska se ut. Jag, Håkan (Mild, klubbdirektör) och ledningen. Det har ju också med vilka behov vi tränare har, tekniskt och taktiskt.

- Men jag tycker att vi har gjort ett bra fönster. Vi ser stabila och bra ut, och det är viktigt att vi blir fortsatt spetsiga, säger Stahre. 

Annons

Det svenska fönstret är stängt, men de flesta utländska övergångsfönster stänger om två veckor, den 31 augusti, vilket innebär att försäljningar från allsvenskan fortfarande är möjliga. 

- Vi räknar inte med det, men samtidigt är det inte otänkbart att det kan ske. Det är ju utmaningen med att fönsterna ligger som de gör, men vi är inte rädda för det. Vi vet ju om förutsättningarna. 

Värvningen av Pontus Dahlberg från engelska Watford har skapat vissa frågetecken. Nuvarande förstemålvakten Warner Hahn har stått för en fin vår och sommar, men vars kontrakt löper ut efter säsongen. Surinamesen har en option om förlängning inskriven i avtalet, och Stahre utesluter inte att den utnyttjas - trots värvningen av Dahlberg. 

- Nej, det finns ingen automatik i det.

Är det rimligt att ha kvar båda till nästa säsong?

Annons
- Utan att värdera ekonomi, det är klart att det går. Men det är klart att när man bara spelar 30 matcher och x antal cupmatcher, så är det ju inte så många matcher. Men just nu är vi väldigt nöjda med målvaktssituationen vi har. 

- Vi har Gustav Lillienberg som är ung och talangfull, en isländsk U21-spelare i Adam (Ingi Benediktsson), en Pontus Dahlberg med blåvit historik och erfarenhet från internationellt spel och landslaget. Sedan har vi ju Warner (Hahn) med hans record, kvalitet och internationellt spel. De tre plus Gustav, så har vi ju ett väldigt bra målvaktställ.

Är det för bra, sett till ekonomi och allas roll i laget?
- Det återstår att se, men kortsiktigt är vi väldigt nöjda. Sedan får vi se vilka de strategiska besluten blir och vart de tar oss, säger Mikael Stahre. 

Publicerad 2022-08-15 kl 10:45

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto