Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stahres besked - Gerzic snart från start: "Tror stenhårt på honom"

Årets dyraste allsvenska spelare har petats. Men några problem med Nordin Gerzic finns inte.
- Ni får snart se honom från start igen, säger Mikael Stahre.

Nordin Gerzic roll i Real Blåvitt har än så länge varit minimal.

Gång på gång utanför och bara en enda match från start. Och i går när det lättade med derbysegern mot Häcken så hade han ännu en gång petats.
Stor förvåning för en spelare som IFK lagt ned så stora pengar på. 7,2 miljoner kronor i en av de största allsvenska affärerna någonsin.

Gerzic själv har också visat viss frustration även om han än så länge sagt sig förstå situationen.
Men ändock kvarstår faktumet – ett av allsvenskans största namn på bänken fyra matcher i rad – det föder spekulationer. Mikael Stahre inser det och är snabb med att vilja rista in den petade stjärnans värde för folk som undrar över varför det sett ut som det gjort så här långt.

- Hela IFK Göteborg tror stenhårt på honom. Men man ska komma i håg att han fick en kraftig smäll i premiären mot Syrianska och det är först ganska nära på derbyt mot Häcken han har kunnat börja träna fullt ut igen, säger Mikael Stahre till FotbollDirekt.se.

- Det tillsammans med att han kom otränad till oss i januari och så förstås en konkurrenssituation – hans form har ju inte varit perfekt. Det är egentligen ganska enkelt. Är du inte hundra med vår konkurrenssituation så spelar du inte. Och det gäller alla.

Så smällen i Syrianska-matchen har han känt av?
- Ja, den har påverkat honom.

Men nu är Mikael Stahre alltså på väg att öppna upp för Gerzic igen. Gårdagskvällens 2-1-seger, utan stjärnan, gör inte så att han får ännu svårare att ta tillbaka sin plats.

- Nej, inte alls. Som sagt så handlar allt om konkurrens men jag vet hur bra fotbollsspelare Nordin är, säger Mikael Stahre och fortsätter:
- Jag tror stenhårt på honom. Ni kommer snart att få se honom från start igen, det skulle inte alls förvåna mig, avslöjar han.

I Syrianska-matchen i premiären hade ni tre centrala mittfältare – krävs det 4-5-1 med Gerzic på planen – därför att vi förmodar att du inte vill ställa någon av Pontus Farnerud eller Philip Haglund utanför?

- Så kan det vara men det behöver ändå inte tvunget vara på det viset.

Hur svårt är det att – oavsett Gerzic eller någon annan -  hålla större namn utanför under längre tid?

- Men det är min uppgift som coach att klara av. Man gör vad som krävs för att spela bästa laget.

Publicerad 2012-04-24 kl 19:59
Annons
Annons
Annons