Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Stålhammar ljuger och de stjäl poäng av oss”

Utvisningen av fel spelare är en sak. Den uteblivna straffsparken en annan. Nu kräver Sören Åkeby en skriven ursäkt till GIF Sundsvall från det svenska fotbollsförbundet.

Reaktionerna var många efter den tilltrasslade situationen då Marc Pedersen visades ut felaktigt under matchen mellan Djurgården och Sundsvall. Det var egentligen Yussif Chibsah som stått för förseelsen vid en hörnspark för GIF Sundsvall.
Det röda kortet visades upp, men straffen uteblev.

Sören Åkeby, tränare i GIF Sundsvall, kan inte riktigt släppa matchen och just situationen än. Efter förlusten anser han att man blivit bestulna på poäng.
– Stålhammar säger till mig i halvtid att bollen inte är spel, men han ljuger ju, eller för att uttrycka det mer korrekt: Han far med osanning, säger Åkeby till forzagif.se och fortsätter:
– Jag har sett bilderna. När det här händer är hörnan slagen och bollen i luften. Jag tycker domaren ska ringa mig eller att förbundet skickar en skrivelse till GIF Sundsvall och be om ursäkt. De stjäl ju poäng av oss, det kan jag lova.

Att beslutet om avstängning för Chibsah skjuts upp tar Åkeby inte riktigt lika hårt.
– Det är domarens uppgift, men han har väl inte hunnit att lämna in sin skrivelse.

Förutom detta har GIF fått extra dåliga nyheter när det nu står klart att Johan Eklunds utvisning i förlustmatchen mot Kalmar FF räknas som grov – något som Åkeby dock väntade sig.
– Utvisningen bedömdes som grov och jag har aldrig varit med om att det då bara blir en match avstängning, i vanligt fall blir det en plus två. Men det finns inga bildbevis. Det är linjemannen som tar beslutet och jag tror disciplinnämnden har kompromissat och varit lyhörda för vår syn på saken.

Publicerad 2012-04-11 kl 13:21
Annons
Annons
Annons