Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Starkt ekonomiskt år för Mjällby - presenterade flera rekord

Allsvenskan

Mjällby stod för ett starkt ekonomiskt år 2023.
De presenterade flera rekord, bland annat ett eget kaptial på 32 miljoner kronor.
De två stora förklaringarna heter Otto Rosengren och Noah Persson.

3:03
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Mjällby-Västerås i spelaren ovan.

Mjällbys 2023 var starkt ekonomiskt. Klubben presenterade ett rekordresultat på 16 miljoner kronor, vilket i sin tur ger ett rekordstort eget kapital på 32 miljoner kronor. 

Det egna kapitalets storlek är avgörande för att långsiktigt kunna driva en elitförening i såväl med som motgång. Det är också en förutsättning för att fortsätta den ständiga förbättringen av verksamheten som är vår målsättning inför varje år. Vår förmåga att hela tiden utvecklas och bli bättre visar att vårt tydliga arbetssätt, med strategisk planering och målstyrning av hela verksamheten, biter, säger Mjällby AIF:s ordförande Magnus Emeus till klubbens hemsida.

Annons

Samtidigt gick de totala intäkterna upp till 84 miljoner kronor, också det ett rekord. Försäljningarna av Otto Rosengren till Malmö FF och Noah Persson till Young Boys är två stora förklaringar till detta. De fick över 10 miljoner för Persson, och Malmö betalade över 15 miljoner kronor för Rosengren.

Försäljningarna av Noah Persson och Otto Rosengren är två skolexempel på hur Mjällby AIF vill och måste arbeta. Två lokala spelare som tar sig hela vägen genom vår eminenta akademiverksamhet till ordinarie startspelare i A-laget för att sedan säljas vidare till större klubbar. Detta visar också andra spelare att det är möjligt att göra denna resa genom vår förening, säger Magnus Emeus till klubbens hemsida.

Detta blir det sjunde året i rad som Mjällby har genererat ett positivt resultat, till ett sammanlagt belopp om knappt 37 miljoner kronor. 

Annons

Klubben kunde även presentera att de hade 25 miljoner kronor i likvida medel under 2023. 

Publicerad 2024-02-29 kl 16:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto