Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Startelvor: ÅFF jagar poäng mot svajigt Häcken

Fem raka förluster, sist i serien... Finns det något som talar för att Åtvidaberg reder ut situationen och hankar sig kvar i fotbollsallsvenskan?
Tränaren Roar Hansen vill tro det.

En bra början är poäng mot Häcken ikväll.

- Det är klart att jag inte önskade att vi skulle ha fyra poäng efter elva omgångar. Samtidigt är fotboll så. Janne Jönsson i Halmstad hade också hoppats på mer. Och (Alexander) Axén i Örebro. Några är i toppen, några är i mitten och några i botten. Det är tufft, men vi kan inte lägga oss ned och dö och tycka att vi är ur allsvenskan. Vi har två matcher kvar nu (inför uppehållet), det gäller att veta var vi är och att det kommer att bli en jävligt tuff höst. Men kan vi vinna en eller två matcher kan det här laget lyfta, säger Hansen till corren.se.

Det är ingen överraskning att Åtvidaberg ligger där man ligger. Tunga spelarförluster i höstas kunde inte ersättas på grund av den ansträngda ekonomin. Hansen har de spelare han har och utrymmet för nya i sommar är ytterst begränsat.

Blandar och ger
Mittfältaren Mohammed Abubakari var en av nyckelspelarna som lämnade Kopparvallen efter förra säsongen. Nu är han tillbaka i ett Häcken som, sett till spelarmaterial och resurser, kanske ska betecknas som en större negativ överraskning än jumbon Åtvidaberg. Fyra vinster på elva matcher är inte alls i linje med ambitionen att slå sig in bland topp fem.

Häcken blandar och ger, pendlar mellan ytterligheterna.

Efter 2 x 2—0 mot Halmstad och Örebro nollades mästarklubben Malmö FF i Malmö. Häcken vann sensationellt med 3—0, tog tredje raka segern, bara för att omgående säcka ihop mot Falkenberg och Gefle i de två senaste omgångarna.

- Fotbollen är så här. Den som söker logik får söka något annat. Multiplikationstabellen, till exempel. Men inte i fotbollen. Våra resultat har varit åt det här hållet. Vi har vunnit med ett eller två mål eller så har vi förlorat med ett eller två mål, säger tränaren Peter Gerhardsson till GT.

Rexhepi från start
De två senaste förlusterna får konsekvenser. Kari Arkivuo och Dardan Rexhepi går in i laget. René Makondele är inte med i truppen och Gunnar Heidar Thorvaldsson börjar på bänken. Pontus Nordenberg är tillbaka i Åtvidaberg efter avstängning.

Startelvor:
Åtvidaberg (4—4—2): Henrik Gustavsson — Martin Lorentzson, Alberis da Silva, Daniel Hallingström, Pontus Nordenberg — Simon Skrabb, Mauricio Albornoz, Kristian Bergström, Martin Christensen — Victor Sköld, John Owoeri.
Häcken (4—3—3): Christoffer Källqvist — Kari Arkivuo, Diego Lugano, Simon Sandberg, Leonard Zuta — Ivo Pekalski,, Simon Gustafson, Mohammed Abubakari — Nasiru Mohammed, Dardan Rexhepi, Samuel Gustafson.
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.

Publicerad 2015-06-03 kl 18:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons