Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stefan Selakovic sågar domaren efter målmissen: Typiskt Sverige

IFK Göteborg borde enkelt ha besegrat Mjällby på bortaplan men det blev 0-0 på grund av Mattias Asper, en linjedomare och bristande självförtroende.

I 90 minuter var fotbollsallsvenskans bottenlag IFK Göteborg överlägset topplaget Mjällby. Länge var det Blåvitt mot Mattias Asper i hemmamålet. Han räddade allt: frilägen, straffar, av backlinjen styrda skott. Ja, Asper räddade till och med ett regelrätt mål - i alla fall om man får tro spelarna i båda lagen.
Situationen inträffade efter att Asper räddat en straff i 13:e minuten.
Den efterföljande hörnan gav Ragnar Sigurdsson en ännu bättre chans, helt ensam en meter från mållinjen.
Asper lyckades på något märkligt sätt rädda igen. Det fanns dock de som ansåg att bollen var inne, bland annat Stefan Selakovic som varnades för protest.

Och lagkaptenen var fortfarande upprörd efter matchen.
-Det är mål. Jag står bra till och ser att den är klart inne, det är inte ens tveksamt. Så det är klart att det är frustrerande. Det är så typiskt, förra året hade det säkert blivit dömt mål, sade Selakovic.
Selakovic tycker att domaren Michael Lerjéus och de allsvenska domarna i allmänhet borde visa större förståelse för upprörda spelare.

-Jag var på linjedomaren och sade "va fan, du måste ju se det". Men det är så typiskt Sverige. Man får aldrig reagera. Det är väl dumt men jag kan inte hålla käft. Jag är frustrerad och i det läget vi befinner oss så kommer starka känslor fram.

-Men i stället för att domaren tar ett snack så ska de hålla på att skicka korten hej vilt! Det är likadant varje vecka. Massor av feldomslut. Straffar som inte är straffar och straffar som inte blåses för!

Huvudpersonen höll delvis med.
-Jag måste erkänna att när jag räddar så tror jag att domaren ska blåsa, det känns som att den är inne, sade Asper.
-Men det kan var svårt att se, jag tror att jag ligger i vägen och skymmer sikten för domarna.

Gästernas tränare Stefan Rehn var mycket nöjd med spelet ("vi hade mer mod i passningsspelet nu och mittfältet fungerade") men frustrerad både över det uteblivna målet och den missade straffen.
-Det är tredje straffmissen den här säsongen. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det måste vara vår brist på självförtroende. Vi tränar ofta på straffar men det vete katten om vi inte ska sluta med det nu.

Mjällbytränaren Peter Swärdh tackade sin målvakt för poängen.
-Tur och Asper räddade poängen. Vi är jättenöjda med den. Men bara med den, förtydligade Swärdh vars lag nu producerat ett avslut på mål på de två senaste hemmamatcherna.

TT

Publicerad 2010-05-03 kl 22:08
Annons
Annons
Annons