Stefanelli målskytt - men AIK föll mot ettan-lag

AIK föll mot Hammarby och åkte ur cupen.
Under söndagen kom nästa smäll, 2-1-förlust mot BP i ett träningsmöte.

AIK åkte förra helgen ut i gruppspelet i svenska cupen och träningsspelade under söndagen mot ettan-laget Brommapojkarna på Friends Arena. AIK saknade elva spelare, däribland Per Karlsson, Sotirios Papagiannopoulos, Mikael Lustig, Sebastian Larsson och Henok Goitom, och kom till spel med ett lite reservbetonat lag.

AIK hade det även inledningsvis tufft i träningsmatchen. Efter 20 minuters spel gav nämligen Gustav Sandberg Magnusson sitt BP ledningen med ett nickmål efter en hörna. Bara tre minuter senare fick dock Erik Ring med sig en straff, där AIK-förvärvet Nicolas Stefanelli sedan var kylig och kvitterade till 1-1. Trots det stod sig inte likaläget till halvtid, då Monir Jelassi gav BP 2-1 med fem minuter kvar till paus.

AIK gjorde, precis som BP, flera byten i andra halvan av matchen och i slutändan förlorade Solna-laget med 2-1 i träningsmatchen, ett resultat som chefstränaren Bartosz Grzelak nog inte räknade med inför matchen.

AIK: Janosevic - Otieno, Tihi, Forsberg, Michel - Ayari, Ofori, Bahoui - Radulovic, Stefanelli, Ring.

Brommapojkarna: Olsson - Sögaard, Frej, Suljic, Krusnell - Leach Holm, Sandberg Magnusson, Jelassi - Zlotnik, Cosic, Faraj.

Publicerad 2021-03-14 kl 15:59