Stefanellis första spelmål sedan återkomsten när AIK vann mot Elfsborg

Inget svenska cupen-spel, då ställdes Elfsborg mot AIK i en träningsmatch.
Och det var Stockholmslaget som gick segrande ur matchen tack vare mål från Nicolás Stefanelli och Saku Ylätupa.
- Vi ligger bra, vi släpper in till så mycket, säger Sebastian Larsson till Discovery Plus efter matchen.

Varken AIK eller Elfsborg tog sig vidare från svenska cupen-gruppspelet, och i stället anordnade lagen en träningsmatch mot varandra under lördagen.

Under uppvärmningen fick Elfsborgs Tim Rönning och Frederik Holst kliva av skadade, och ersatte dem gjorde Mathias Dyngeland och Samuel Holmén. Elfsborg började matchen bra och hade mycket boll, men var AIK som tog ledningen i matchen.

Eric Otieno hittade in med ett inlägg till Nicolás Stefanelli, som kunde ta ned bollen, vända om och sätta dit ledningsmålet för AIK efter nästan 20 minuter spelade. Några minuter innan pausvilan hittade AIK även ett 2-0-mål.

Saku Ylätupa fick bollen till vänster i straffområdet, utmanade Johan Larsson och fick iväg ett skott. Skottet styrde på en Elfsborgsback och ställde målvakten. 2-0 AIK. Det resultatet stod sig även till paus.

Den andra halvleken bjöd inte på några mål, även om Stefanelli var nära att bli tvåmålsskytt - och Elfsborg ville ha straff. Matchen slutade 2-0 till AIK.

- Matchen går väldigt mycket i perioder, vi får våra mål i bra lägen. Tycker ändå vi får ihop försvarsspelet bra, men det brister när vi vinner boll. Vi måste kunna utnyttja de lägena mer, säger AIK:s Sebastian Larsson till Discovery Plus efter matchen.

Startelvor

Elfsborg: Dynegland - Larsson, Jarjué, Okumu, Strand - Holmén, Römer, Gojani - Alm, Ndione, Okkels

AIK: Janosevic - Hussein, Lustig, Tihi, Otieno - Ayari, Larsson, Ofori, Ylätupa - Radulovic, Stefanelli

Publicerad 2021-03-20 kl 14:56