Stekheta Bangura och Bangura: "Vi spelade väldigt bra"

Teteh, Teteh och Mohamed. Tre mål på åtta minuter sänkte Norrköping i ännu en show av AIK:s Sierra Leone-duo.

Lika svaga som AIK har varit på bortaplan - lika starka är Solnaklubben hemma på Råsunda.
I kväll kom sjätte hemmasegern för säsongen när Norrköping utklassades med 3-0 efter tre ''Bangura-mål'' på åtta minuter i den första halvleken.

Det gick snabbt mellan minut 29 och 37 på Råsunda.
Vid ställningen 0-0 klev först Teteh och sedan Mohamed Bangura fram och sköt upp AIK i en 3-0-ledning som sedan höll matchen ut.

De två första målen kom från Tetehs panna och påminde mycket om varandra, då bägge målen assisterades av Kenny Pavey från högerkanten.

Teteh låg sedan bakom anfallskollegan och bäste kompisen Mohameds 3-0-mål som definitivt avgjorde matchen.

– Ett bra pass från Teteh, säger Mohamed Bangura i pausen om 3-0-målet.

- Det var en bra första halvlek. Vi var aggressiva och spelade väldigt bra.

AIK klättrar tack vare segern i tabellen och ligger nu på en sjätteplats, fem poäng bakom ledande Helsingborg som spelar hemma mot Trelleborg i morgon torsdag.

Assisterande tränaren Nebojsa Novakovic är nöjd:

- Framförallt att vi gör tre mål, på kort tid, säger han till Canal plus och konstaterar så mycket hemmaplan betyder för AIK:

- Vi är tryggare, har egentligen ingen förklaring, vi borde spela bättre på bortaplan. Men hemma är vi starka.

Förlusten var annars inte helt oväntad för Norrköping som visat skral form på slutet och bland annat saknade anfallaren Gunnar Heidar Thorvaldsson, som leder lagets interna skytteliga med fyra fullträffar på tolv matcher.

Publicerad 2011-06-22 kl 23:53