Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stenman saknar kompisandan i gamla Djurgården

Tidigare djurgårdsspelaren Fredrik Stenman har etablerat sig i holländska Groningen men saknar den speciella gemenskap som fanns i gamla Djurgården.

Mest saknar Fredrik Stenman namn som Dembo Touray, Jones Kusi-Asare och Ibrahim Ba som alla var nära vänner under åren i Djurgården.

- Vi brukade åka in till stan och fika. När vi tog guld så kunde det kom supportrar som grattade oss, säger Fredrik Stenman till FotbollDirekt.se.

- Men Pa Dembo, vilken klassiker alltså. Han är en så härlig människa. Vi har ingen kontakt nu, men han är en riktigt bra människa. Han säger hela tiden att ”allt ordnar sig” och att ”det är lugnt”. Han har en riktigt skön stil.

Men tro inte att Stenman är på väg att flytta hem. Ordinarie som han är så tänker han inte alls på att flytta hem.

- Jag skulle inte flytta tillbaka till Sverige redan nu. Jag vill stanna i Europa så länge det går. Det är riktigt kul att få se och uppleva andra länder och kulturer.

- Helt ordinarie kan man aldrig säga att jag är. Jag har ju spelat de flesta matcherna, men missat två stycken på grund av skada. Men det är klart att det känns bra.

Men året för Groningen har varit tungt och det tidigare topplaget får nu lägga kraft på att rädda sig kvar i den holländska högsta ligan. Efter 4-2 mot Sparta Rotterdam senast är det emellertid aningen lugnare och tre poäng till strecket.

- Vi har haft många skador. Hoppas att vi avslutar med några vinster. Då blir allting frid och fröjd. Under uppehållet ska Fredrik tillbaka till Sverige. Annars var det tänkt att han skulle åka till Aruba med sin tjej, men det blev ändrade planer.

- Det var 50/50 på att vi skulle åka dit eller till Sverige. Stockholm blir bra. Det ska bli roligt att hälsa på familj och kompisarna och få ta det lugnt här. Man får ju träffa alla i Sverige också.

Framtiden vet han vad han vill med och inspirationen hämtar han från en Manchester United-spelare.

- Patrice Evra är en riktigt bra vänsterback. Om man kan lära sig något från någon så är det från han. Men helst skulle jag vilja spela i Spanien, om jag fick välja.

Men han klagar långt i från på tillvaron i Holland. Där finns många stora matcher att se fram emot.

- Feyenoord på bortaplan och Ajax hemma är sådana matcher. Det är lite ”vi mot dem”. Vi har också sålt en hel del spelare till Ajax, som till exempel Luis Suarez (som för övrigt leder den holländska skytteligan).

- Många supportrar tycker att vi släpper dem för billigt. När man spelar sådana matcher får man känslan av att det är en storstad mot bönderna, om vi uttrycker det så.

Steven Al-Hakim

Publicerad 2009-12-22 kl 11:27
Annons
Annons
Annons