GÖTEBORG. Daniel Stensson sköt sitt Sirius till fjärde raka segern.
Med fyra omgångar kvar är IFK Göteborg alltjämt med i bottenstriden.
- Det var mycket som var dåligt i dag, säger Blåvitts Gustav Svensson till Discovery+.

I IFK Göteborg saknades Alai Ghasem, Sebastian Ohlsson och Suleiman Abdullahi. Startelvan var densamma som i förra helgens möte med Hammarby. Hos gästande Sirius kom Aron Bjarnason, Daniel Stensson och Jakob Voelkerling Persson in från start.

Innan avspark hyllades Marcus Berg, som nyligen la skorna på hyllan, inför stående ovationer på ett slutsålt Gamla Ullevi.

IFK Göteborg öppnade optimistiskt och redan i den femte matchminuten kom den första kvalificerade målchansen. I efterdyningarna av en frispark fick Emil Salomonsson på ett högklassigt avslut med vänsterfoten, men David Mitov Nilsson svarade upp med en ypperlig handparad.

I en händelserik inledning ville Blåvitt, bara minuter senare, få med sig en straffspark efter att Astrit Selmani gått ner i straffområdet. Så blev inte fallet.

Efter en stark öppning av hemmalaget kom Sirius in i matchen för en stund. I den 17:e minuten tvingade Joeri De Kamps Pontus Dahlberg till en fin räddning. Åtta minuter innan halvtidsvilan räddade Dahlberg sitt lag än en gång när han räddade lågt på en frispark av Daniel Stensson.

Första halvlek slutade 0-0.

- Jag tycker vi börjar helt okej och får halvlägen. Sedan tappar vi momentum och de får äta sig in. De får hitta spelare mellan backlinje och mittfält. De får springa mot oss många gånger, mot backlinjen. De är farliga där. Det känns inte jättebra, sa Blåvitts Emil Salomonsson till Discovery+.

Även i upptakten av den andra halvleken kontrollerade Blåvitt matchbilden sett till bollinnehav, men det var Sirius som skulle komma att ta ledningen i den 54:e minuten. Tashreeq Matthews kontrade blixtsnabbt och satte in bollen till Daniel Stensson, som kyligt satte bollen i nät till 0-1.

I jakten på en kvittering för hemmalaget kom Hussein Carneil in i spel - och lite senare även Gustaf Norlin. I den 78:e minuten fick Astrit Selmani ett superläge från nära håll, men skottet gick på täckande försvarare och ut till hörna.

Sirius blev låga under de avslutande minuterna, men lyckades hålla undan och vinna med 1-0.

- Ganska platt. Vi kommer inte alls upp i nivå. Vi skapar tillräckligt för att göra ett mål, men vi släpper in ett billigt bakåt. Vi har haft många matcher där vi gjort det bra, men i dag var det inte alls samma känsla. Det var ett steg tillbaka, säger Blåvitts Gustav Svensson till Discovery+.

- Det var mycket som var dåligt i dag, tyvärr.

Sirius David Mitov Nilsson i samma sändning:

- Vi kommer hit och gör en fantastisk laginsats. Alla offrar sig själv i 98 minuter och gör allt för att få de tre poängen. Otrolig känsla. Det är magiskt, säger målvakten.

Resultatet gör att Uppsalalaget nu kliver upp på en tionde plats i tabellen, medan IFK Göteborg ligger tolva - fortsatt med tre poäng ner till negativ kvalplats.

I nästa omgång gästar IFK Göteborg IFK Värnamo. IK Sirius tar emot BP.

Laguppställningar:

IFK Göteborg: Dahlberg - Salomonsson, Svensson, Hausner, Wendt - Thordarsson, Carlén, Kåhed - Santos, Selmani, Mucolli.

Sirius: Mitov Nilsson - Voelkerling Persson, Castegren, Carlsson. Widgren - Wikman, de Kamps, Stensson - Bjarnason, Persson, Matthews.