Stiller tar Blåvitt mot guldet

Kanske ingen guldglans över spelet. Men definitivt över effektiviteten.
IFK Göteborg bortaslog Gefle med klara 3-0 och leder nu allsvenskan.
-Jag är väldigt glad över den här vinsten, jag vet hur svår den här matchen är, sade tränaren Stefan Rhen.

Segern förde upp IFK Göteborg i allsvensk serieledning som förvisso AIK kan ta tillbaka vid seger mot Häcken på måndagen.
Matchvinnare för Blåvitt, och återigen tvåmålsskytt, blev Qviding-lånet Hannes Stiller. För två veckor sedan, precis före landslagsuppehållet, gjorde 31-åringen två mål i 4-0-segern mot Elfsborg. Mot Gefle på söndagen visade han att målformen håller i sig.

-Det är roligt att vara med och bidra. Det är inne i boxen jag vill vara, säger Hannes Stiller.

Det hade börjat ganska avvaktande från båda håll i solskenet på Strömvallen. Första halvlek hade inte bjudit på ett enda avslut.

Men som en blixt från klar himmel dök plötsligt Hannes Stiller upp, inne i boxen så klart, och nickade in matchens första mål efter 29 minuter.

-Det här är en svår bortamatch därför är jag väldigt lycklig över att vi får första målet. Det tror jag var väldigt avgörande för våran del, sade tränaren Stefan Rehn efteråt.

Målet var egentligen det enda som hände i en chanssnål och spelmässigt jämn första halvlek.

I upptakten av den andra hände desto mer. Först, efter en hörna, dundrade Gustav Svensson in 2-0 på ett skott utifrån. Och strax efteråt, efter en ny hörna, nickade Hannes Stiller in sitt andra mål för kvällen fram till 3-0.
Andra halvlek var inte mer än sex minuter gammal men med en ruskig effektivitet hade Blåvitt redan avgjort matchen.

-Efter 3-0 kändes det ganska tryggt. Vi har haft svårt att göra två bra halvlekar i följd så därför var det väldigt skönt att vi fick 2-0 så tidigt i andra, menade Hannes Stiller.

31-åringen, som anslöt på lån från Qviding i somras, har nu gjort fem mål på sju matcher.

-Göteborg var effektivare och skarpare i de avgörande lägena. Jag tycker inte 0-3 efter 51 minuter speglar matchen, menade Per Olsson, tränare för skadedrabbat Gefle där tre allsvenska debutanter fick chansen.

Publicerad 2009-09-13 kl 20:07