POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Stjärnan om den tunga proffstiden: "Jag brydde mig inte alls"

Mattias Lindström gör succé i Gais. Han stortrivs i nya klubben. Men innan återkomsten till Sverige hade han en riktigt tung period i Österrike.

Lindström har haft en bra inledning på säsongen. Som yttermittfältare har han gjort två mål hittills och med tre assist är han för närvarande seriens främsta framspelare. Han kom till Gais precis innan allsvenskan startade, efter en tuff period i Österrike.

- I Innsbruck trivdes jag jättebra. Men vi åkte ur högsta ligan i Österrike och då ville jag inte stanna kvar. Sen hamnade jag i Mattersburg och där blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Som med alla andra jobb gör man det inte bra om man inte trivs. Det var tråkigt att träna och jag brydde mig inte alls efter ett tag, säger han till FotbollDirekt.se.

Situationen i Mattersburg var jobbig för Lindström. När han och flickvännen sedan fick en dotter stod det klart att de definitivt ville hem. Många trodde att han skulle hamna i  moderklubben Helsingborg, där han vann SM-guld och var tongivande under många år.

- Jag pratade mycket med Helsingborg men varken klubben eller jag kände att det var rätt läge för mig. De har flera spelare på min position och jag ville testa något annat.

Då dök Gais upp istället.
- Jag har definitivt fått en nytändning i Gais, jag trivs utmärkt i klubben och i Göteborg. Det har gått bra så här långt, det är kul att vara tillbaka i Allsvenskan, säger han.

Lindström har haft ett par fina proffssäsonger bakom sig. Efter flera bra år i Helsingborg tog han steget över sundet till Ålborg, innan det bar av till Österrike. Han blev även uttagen i landslaget ett par gånger.
Trots att Lindström till stor del valde att flytta hem för familjens skull utesluter 29-åringen inte nya proffsutflykter om det skulle bli aktuellt.

- Alla fotbollsspelare har ju målsättningen att spela på så hög nivå som möjligt. Skulle det hända något så får man vara beredd på att flytta igen.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-01 kl 11:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå