Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stjärnskottet: "Skulle aldrig kunna tänka mig att spela för Djurgården eller Hammarby"

Allsvenskan

IK Sirius och Axel Björnström har i år gjort succé allsvenskan.
Ytterbacken har följt AIK i hela livet, och kan inte tänka sig att spela för Hammarby eller Djurgården.
- För mig skulle det kännas som ett bedrägeri mot mig själv, säger han i en lång intervju med Sportbladet.

Foto: Bildbyrån.

Årets kanske största överraskning i allsvenskan har varit IK Sirius. Laget har gjort succé och ligger på en sjundeplats i tabellen, bara en poäng bakom Hammarby och Djurgården, samt fyra poäng upp till andraplatsen.

En av de spelare som gjort det bra i laget är Axel Björnström, 25. Ytterbacken har följt AIK under hela sitt liv, och när han skrev på för Sirius var han tvungen att säga upp supporterskapet från läktaren. Säsongsbiljetten hade han haft i 15 år, men då var det dags att prioritera hans egen karriär.

Snart kan det bli aktuellt med en flytt, helst utomlands om han får bestämma. Men när det är dags att vända hem har han vissa gränser när det kommer till klubbar.

ANNONS

- Jag skulle ju aldrig kunna tänka mig att spela för Djurgården eller Hammarby, säger han till Sportbladet och fortsätter:

- Alltså... Man ska väl kanske aldrig säga aldrig, men min ryggradskänsla och min instinkt säger ju till mig att det vore omöjligt. Att spela i Djurgården... För mig skulle det kännas som ett bedrägeri mot mig själv, det skulle kännas falskt. Det är bättre att besegra dem.

Men om det blir AIK när en flytt från Sirius blir aktuellt är inte alls klart.

- Förut var det såklart alltid den stora drömmen. Men som professionell fotbollsspelare vill jag maximera min karriär - och så som AIK spelar just nu så får jag ju ut mycket mer av att spela i Sirius. Mina styrkor och kvaliteter kommer mycket mer till sin rätt i sättet som vi spelar fotboll.

Sirius möter i dag lördag Djurgården på bortaplan, avspark 15.00. På torsdag väntar match mot AIK, avspark 19.00.

ANNONS
Publicerad 2020-10-24 kl 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto