Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Stoch Rydell lyrisk efter återkomsten: "Man tackar inte nej till AIK"

Allsvenskan

SOLNA. Aaron Stoch Rydell fastnade för AIK som sexåring.
Nu har talangen vänt hem för att uppfylla sin barndomsdröm - och slå igenom på seniornivå.
- Skitkul, säger 17-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

På transferfönstrets sista dag, den 27 mars, blev Aaron Stoch Rydell klar för AIK. Den 17-årige ytterforwarden, som tidigare representerat BP och har meriter från Sveriges P17- och P19-landslag, köptes loss från danska FC Nordsjälland. 

Stoch Rydell skrev på för tre år, vilket är max för en spelare under 18 år, men AIK:s sportchef Thomas Berntsen berättar att planen är att talangen förlänger sitt avtal med ytterligare ett år i samband med hans nästa födelsedag.

- Han är ett långsiktigt ”case” för oss, förklarar Berntsen. 

Stockholmskillen Stoch Rydell njuter av att ha tagit steget tillbaka till AIK.

Annons

- Det är skitkul. Det har varit en bra start. Jag har blivit väldigt välkomnad av spelarna och ledarna. Det har varit riktigt kul, säger ytterforwarden.

Under torsdagen tränade talangen vid sidan av resten av AIK:s trupp ute på Karlbergs gräsplan. För första gången. Inom kort ska han också vara redo att kliva in i lagträning med AIK.

- Jag har en liten känning i baksida men det är på god väg att bli bättre. Jag har rehabiliterat den senaste veckan och förhoppningsvis är jag tillbaka så snabbt som möjligt. Efter matchen mot Mjällby i helgen ska jag kunna träna med laget.

Även om Stoch Rydell är ett långsiktigt projekt för AIK hoppas talangen kunna utmana om speltid även på kort sikt.

- Så klart vill jag spela och starta varje match. Jag kommer göra allt för att konkurrera och göra det som jag behöver för att kunna starta och leverera i allsvenskan. 

Annons

Hur kom det sig att du hamnade här i AIK?
- Tiden i Nordsjälland var väldigt bra. Jag fick med mig många lärdomar. Det var mycket nytt. Sen kom det (AIK:s intresse) helt plötsligt och jag hade inte lång tid att tänka. Det var bara hem till stan igen och spela för ”Gnaget”. Det tackar man inte nej till. Det var väldigt skoj. 

Som sexåring inledde Stoch Rydell sin fotbollskarriär i just AIK. Då blev han en supporter till klubben.

- Min första träning var i AIK-tröjan. Det är därifrån det kommer.

- Jag har varit på Friends många gånger och stöttat laget. Jag har många vänner som är AIK-supportrar. Det var ingen tvekan kring vad jag skulle svara när de tog kontakt.

Hur var det att sätta din signatur på kontraktet?
- Det var riktigt speciellt. Först och främst var det mitt första professionella kontrakt så det är kul. Och sen att det är för AIK… det är speciellt bara det, svarar Stoch Rydell och ler stort. 

Annons

För 17-åringen har det alltså alltid varit en dröm att få representera AIK:s A-lag.

- Självklart. Att spela på Friends och med svartgula färger… det är mäktigt. Supporterkulturen här är väldigt mäktig och det ska bli skitkul att få spela inför alla supportrar här.

- Jag hoppas att få göra min debut den här säsongen och då kommer jag bara göra min grej på planen.

Stoch Rydell är en dribbler som vill skapa saker offensivt. 

- Jag är en väldigt teknisk spelare och jag har fart med bollen. Så jag försöker göra saker som är svåra att förutspå, som är svåra för motståndarna att läsa. En mot en-situationer är min grej.

- Sen har jag varit i Nordsjälland och Danmark och därifrån har jag tagit med mig olika saker. Till exempel mognaden i spelet. Jag behöver inte dribbla varje gång. Jag har lärt mig att ta hand om bollen, att spela när det behövs och dribbla när det behövs.

Annons

Han tillhörde Nordsjälland i ett drygt år och gjorde någon träning samt ett framträdande i en träningsmatch med klubbens A-lag. Stor erfarenhet av seniorfotboll saknar därför Stoch Rydell och han vet inte fullt ut hur nära han är allsvensk nivå i dagsläget.

- Det ska bli kul att få gå ut och träna med laget för att se hur det känns. Var min nivå finns jämfört med laget. Men jag har ett stort självförtroende och känner att kvaliteten i Nordsjällands akademi är en av de bästa i hela Europa. Vi mötte topplag i Europa och konkurrerade där, så kvaliteten känner jag att jag har i mig.

- Får jag bollen är jag inte rädd för att göra någonting.

Vad drömmer du om långsiktigt här i AIK?
- SM-guld är nummer ett. Det är det högsta målet jag har här. Förhoppningsvis kommer vi dit en dag, avslutar Stoch Rydell och ler.

Annons
Publicerad 2024-04-12 kl 18:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto