Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stockholmsarenan allt mer sannolik för AIK

AIK träffade representanter för Stockholmsarenan som ska byggas vid Globen för några månader sedan. Nu kommer nya uppgifter om att arenan kan vara huvudspåret för Solnaklubben.

- Det finns inget uttryckligt önskemål från AIK att spela på Swedbank Arena. Det är upp till dem att visa att det är ett bra projekt för oss och det har de inte gjort till dags dato, säger Claes Hansen som är ordförande i AIK:s arenagrupp till Metro.

AIKs jakt på ett nytt "hem" går vidare och länge har det sett ut som om huvudspåret varit Swedbank Arena men nu tyder allt mer på att den arenan kommer att överges till förmån för Stockholmsarenan som ska byggas i Globenområdet.
Enligt Metro säger sig AIK vara missnöjt med responsen från Solna kommun kring klubbens verksamhet, både vad gäller fotbollen och ishockeyn. Hockeysektionen ligger i konflikt med kommunen när det gäller obetalda hyror för träningshallen i Ritorp.
Och som om det inte vore nog pågår en förundersökning om mutbrott mot Solnas stadsdirektör Sune Reinhold som fått en extralön av Swedbank-projektet.

Det tilllsammans med det tröga förhandlingsläget har gjort att AIK nu allt mer börjat blicka åt Stockholmsarenan och enligt Claes Hansen är det inget självändamål att AIK:s hemvist för fotbollslaget ska vara i Solna. Ishockeylaget spelar redan i Hovet som ligger nästgårds med Globen, vilket gör att klubben har anknytning till området.
- Vi ser inga geografiska begränsningar, säger Claes Hansen.

När FotbollDirekt pratade med representanter för Stockholmsarenan slogs fast att arenan gärna välkomnar AIK och gärna lyssnar på de önskemål som klubben kan ha kring arenan. Det är något som Swedbank Arena varit mer kallsinnigt till. Inte minst har det där blivit en konflikt kring hur läktarna ska utformas.

AIK-supportarna har uttryckt önskemål om att dessa gärna vill ha en enda stor läktare på ena kortsidan på en våning med stolar utan ryggstöd, som ska bli ett nytt "Norra Stå" och att få arenan mer AIK-anpassad när laget spelar sina hemmamatcher men det är önskemål som Swedbank Arena hittills har avvisat. Det har gjort att förhandlingarna har strandat och under tiden har AIK tittat på andra alternativ, exempelvis Stockholmsarenan men också möjligheten att kunna köpa loss Råsunda.

För Stockholmsarenan skulle det också vara viktigt att få in ett allsvenskt lag på arenan, då det i arenans "programförklaring" står att allsvensk fotboll ska spelas på arenan. I dagsläget är det enda laget som är klart för spel på arenan, Hammarby, som bekant spelar i Superettan och det är osäkert om laget kan ta sig tillbaka till Allvenskan tills arenan ska vara redo att tas i bruk, till den allsvenska säsongen 2013.

Publicerad 2010-03-29 kl 16:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons