POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Stockholmsklubbarna positiva till derbyn på dagtid

Efter fortsatta stökigheter i onsdagens derby mellan Djurgården och AIK kräver nu Stockholms kultur & idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt att derbymatcherna spelas på helger och dagtid. Förslaget stöds av Stockholmsklubbarna.

- Man måste börja lägga derbyn på helger och på dagtid. Vi ska bygga en ny stor arena, den vill jag ska bli en arena för alla. Det är fotbollens dödgrävare som håller på med det här, sa Stockholms kultur & idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt till SVT under torsdagen.

Anledningen till hennes uttalande är att onsdagens derby mellan Djurgården och AIK, i samband med matchen, fortsatte att vara stökig med över 80 omhändertagna personer.

Årets säsong har dessförinnan varit full av allvarliga incidenter när det vankats derby i huvudstaden.

Förslaget får nu stort stöd av Stockholmsklubbarna.
- Vi är positiva och det är Hammarby och Djurgården också. Vi är redo att prova det redan nästa säsong, säger AIK:s vd Charlie Granfelt till FotbollDirekt.se.

- Det var vårt initiativ att testa det i hemmamatchen mot Göteborg med resultatet att det kom mycket barnfamiljer. Det var ett fall åt rätt håll.

Matchtiden då var 12:30 en lördag och förslaget kan nu komma att prövas även på derbymatcher kommande säsong. Exemplet finns i engelska Premier League där en del högriskmatcher brukar starta mitt på dagen.
- Detta är inte hela lösningen på våldsproblemet. Men vi vill gärna se så många målgrupper som möjligt och som det är nu måste något göras, anser Granfelt.

Att idén skulle stöta på motsättningar hos tv-bolagen tror han inte.
- Jag tror på en öppen dialog med dem. Det ligger i deras intresse också att få tillbaka full fokus på fotbollen och inte på vad som händer vid sidan om.

Publicerad 2008-09-26 kl 11:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå