POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Stökigt inför Göteborgsderbyt

Inför derbyt mellan Gais och IFK Göteborg på Gamla Ullevi i Göteborg hade polisen en så kallad särskild fotbollskommendering eftersom man befarade att det kunde bli bråkigt och struligt på stan mellan supportergängen.

Strax före matchstart klockan 17 hade närmare hundra fotbollsfans kontrollerats, och ett tiotal omhändertagits för fylleri eller ordningsstörande, elva hade tagits med för urinprov då narkotikabrott kunde misstänkas.
Det hade inte varit några direkta konfrontationer mellan olika supportergäng, något man befarat då IFK:s supporterklubb Änglarna uppmanat till bojkott av matchen i protest mot höga biljettpriser. Änglarna uppmanade sina medlemmar att i stället följa matchen på tv på pubar och andra ställen de brukar träffas på.
-Det är en del folk ute på pubarna men det har inte varit några stora ordningsstörningar, säger Jan Strannegård, presstalesman för polisens fotbollsinsats.
Dock hade några personer kastat bengaliska eldar mot poliser. Ingen kom till skada men polisen skrev en anmälan om våld mot tjänsteman.

TT

Publicerad 2009-05-21 kl 18:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå