Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stor fara att Vinicius lämnar Häcken

Häcken får svårt att behålla Vinicius. Häckens sportchef vill försöka köpa loss den brasilianske talangen men inser samtidigt att risken är överhängande att det inte lyckas.

- Det blir svårt att behålla honom. Besked om vi får behålla honom tror jag inte vi får förrän tidigasti januari, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Mest av allt är det komplicerade ägarförhållanden i Vinicius borta i Brasilien som oroar. Men Häckens sportchef Sonny Karlsson tänker göra ett seriöst försök att få behålla den 21-årige anfallaren och reser därför till Brasilien på torsdag.

- Men det blir inte lätt. Hans klubb Cruzeiro som lånat ut honom till oss har bara ett år kvar på kontraktet med honom och är därför kanske inte så pigga på att fortsätta att låna ut honom till oss, avslöjar Sonny Karlsson FotbollDirekt.se.

- Det är komplicerat med Vinicius. Klubben äger honom till 40 procent, resten ägs av någon annan som vi inte vet vem det är och som jag inte lär få träffa.

Kan ni tänka er att köpa loss honom om möjligheten ges? - Det är möjligt men vi har inte en aning om vad han skulle kunna kosta. Men det är inte uteslutet.

Klart är  i alla fall att Häcken vill behålla Vinicius. En spelare som spelade för Häcken i Superettan redan i fjol.
Inför säsongen var det långdragna samtal med Cruzeiro innan han säkrades i början av året. Försäkringsfrågan vid en eventuell skada drog ut på tiden.

- Han har visat att han håller allsvensk klass gångerna han fått chansen. Han kan allt och spelare som honom med hans kvaliteter är inte lätta att hitta.

- Han är ju inte en startspelare för oss i dag men hans potential är uppenbar, berömmer Karlsson.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-07 kl 16:07
Annons
Annons
Annons