Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Storklubb efter storklubb följer Peking-löftet på plats: "Inte bråttom att sätta någon prislapp"

Allsvenskan

Manchester United på plats i Varberg.
Liverpool på plats på Östgötaporten.
Intresset för Ísak Bergmann Jóhannesson bara växer.
- Det är kul att det finns intresse från de stora, säger Pekings ordförande Peter Hunt.

Foto: Bildbyrån

Nyligen har det rapporterats om att såväl Juventus som Manchester United scoutat IFK Norrköpings löfte Ísak Bergmann Jóhannesson, 17, på plats i Sverige. När Peking i söndags tog emot AIK på Östgötaporten fanns ytterligare en storklubb på läktaren - nämligen Liverpool.

Mycket talar för att Liverpools scout, dansken Mads Jørgensen, höll ett extra öga på Bergmann Jóhannesson - även om scouten själv inte ville bekräfta något för Fotbollskanalen.

- Jättekul, sa talangen själv om att storklubb efter storklubb följer honom på plats.

I en intervju med Aftonbladet berättade talangens lagkamrat, Jonathan Levi, i går att han tror att det isländska löftet kommer säljas för mer än 100 miljoner kronor.

ANNONS

Om Peter Hunt, IFK Norrköpings ordförande, håller med Levi?

- Haha, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag har fått den frågan många gånger den senaste tiden och jag kan inte spekulera i det. Det är en 17-årig kille som har alla möjligheter till att bli en bättre spelare än vad han är i dag, med tanke på den ambitionen han har.

Hunt fortsätter:

- Men ingen av oss har bråttom att sätta en prislapp, mycket kan hända på vägen. Jag hoppas bara att det ska gå bra för killen i sin fotbollskarriär. Vi i Norrköping ska göra allt som står i vår makt för att se till att hans karriär tar fart. Sedan, vart han hamnar och för vilka pengar, det har jag svårt att sia om. Det får framtiden utvisa.

Om att den ena storklubben efter den andra väljer att vara på plats för att scouta talangen säger Hunt följande:

- Är det något speciellt så sprider det sig till scouterna i de här klubbarna också, de vill vara med och kika. Men bara för att det befinner sig en scout på läktaren betyder inte det att det blir en försäljning per automatik. 

ANNONS

Hunt avslutar:

- Ísak är en duktig spelare och det är klart som tusan att allt har en prisnivå så småningom. Han är en exceptionell talang, så är det ju, men vart det tar vägen framöver får vi se.

Bergmann Jóhannesson förlängde sitt avtal med Peking i somras, det nuvarande avtalet sträcker sig till sommaren 2023.

Publicerad 2020-10-28 kl 10:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto