Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Storsponsorn räddar HIF på nytt: "Det är pinsamt"

Allsvenskan

Helsingborgs IF räddas återigen av storsponsorn Resurs Bank efter att klubben i vinter sålt spelare för åtta miljoner kronor men ändå gjort en förlust på 1,3 miljoner på affärerna. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Foto: Scanpix

Helsingborgs IF:s ekonomi är allt annat än bra. Flera viktiga spelare i truppen från förra året var intecknade och ägdes alltså av externa finansiärer.

I vinter har HIF sålt spelare för åtta miljoner kronor, enligt Helsingborgs Dagblad. Pengarna har kommit in från försäljningarna av Robin Simovic, Jere Uronen och Emmanuel Boateng. Men klubben har bara fått in 300 000 kronor av den summan till klubbkassan.

Och egentligen inte ens det. Huvudsponsorn Resurs Bank har nämligen låtit HIF behålla sin avkastning på Robin Simovic (1,6 miljoner kronor) och därför undviker klubben att gå med en förlust på 1,3 miljoner kronor på de tre försäljningarna.

Annons

- Det uppstod en pinsam situation som innebar att vi var tvungna att gå till Resurs Bank ännu en gång. De har hjälpt oss tidigare, som ni rapporterat om. Efter en hel del diskussioner kommer de nu till klubbens räddning ännu en gång. De var inte glada, men de insåg att vi behövde hjälpen, säger HIF:s klubbdirektör David Brodetsky till Helsingborgs Dagblad.

Totalt är HIF nu skyldigt Resurs Bank drygt 14 miljoner kronor, enligt HD.

Men i och med återbetalningarna som ändå gjorts i vinter är HIF nu nere på tre externa finansiärer som man har affärer med.

David Brodetsky kritiserar de beslut som fattats av HIF under de senaste åren.

- Jag måste erkänna att jag inte kan förstå hur HIF kan skriva kontrakt som leder till en förlust. För mig är det inte bra för klubben och inte heller för finansiärerna. Jag är besviken över hur vi kan ha gjort den här typen av avtal, säger klubbdirektören till HD.

Annons
Publicerad 2016-01-20 kl 07:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto