POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Strömbergssons första ord efter avstängningen: "Måste tolka det som att jag behöver hitta en ny arbetsgivare"

Foto: Bildbyrån.

Svenska Fotbollförbundet har stängt av Martin Strömbergsson över 2020.
Nu kan den allsvenske domarens karriär vara över.
"Jag måste ju tolka det som att jag behöver hitta en ny arbetsgivare framöver", skriver han till Gefle Dagblad. 

Svenska Fotbollförbundet meddelade i fredags att allsvenske domaren Martin Strömbergsson stängs av under hela 2020. Det efter Östersunds FK:s målvakt Aly Keitas vittnesmål i klubbens egen podcast om att Strömbergsson i fjol sa: "Sluta prata, gå tillbaka till ditt mål så de kan kasta bananer på dig" till Keita under en match.

Efter att podcasten släpptes startade SvFF en utredning och under tiden som den pågick fick Strömbergsson inte döma några matcher. Förbundet skrev i fredags, på sin hemsida, att "SvFF:s utredning bekräftar de uppgifter som framkommit om domaren Martin Strömbergssons uttalande mot Östersunds målvakt Aly Keita".

Strömbergsson har sedan dess inte uttalat sig, men berättar nu om sina känslor kring avstängningen för Gefle Dagblad. Han öppnar för att han kan avsluta sin karriär som domare.

"Den frågan måste du ställa till SvFF (om han slutar som domare nu). Det står tydligt i utredningen att det är en fråga för generalsekreteraren och domarkommittén och jag har inte fått svar om framtiden när jag själv frågat. Förbundet har stängt av mig under den anställningstid som fanns kvar och har inte kunnat ge något besked om framtiden så jag måste ju tolka det som att jag behöver hitta en ny arbetsgivare framöver", skriver han till Gefle Dagblad. 

Strömbergsson skriver vidare så här om förbundets utredning:

"Det finns två saker som gjort mig extra ledsen i allt som hänt – först och främst har en målvakt blivit kränkt av något jag sagt under förra året och sedan har mitt personliga varumärke fått en rasistisk kostym i media. De två delarna har gjort ont. Själva utredningen är ett juridiskt dokument med många sidor och för mig fanns det bara två saker som var viktiga, att alla inblandade förstod hur himla ångerfull jag är över det jag yppade för ett år sedan och att jag inte hade någon rasistisk avsikt. Exakt de två delarna kommer tydligt fram i förbundets utredning och då slutade jag läsa. Det räckte för mig. Resten av dokumentet lämnar jag till övriga involverade att tolka och värdera". 

Strömbergsson har tidigare uttalat sig om att han använde en "gammal Gävleborgsfloskel" och sa: "hoppa in i buren så ska jag ge dig en banan". Därmed menar han att han inte uttalade sig på det viset som Keita menar att han gjorde. 

Domaren skriver, till Gefle Dagblad, att han känner att han yrkesmässigt påverkats av detta genom att han inte får utöva sitt yrke framöver, samtidigt som han rent personligt påverkats, då det har varit en tuff tid för honom och hans familj.

Däremot vill han inte framställa sig själv som ett offer, då han menar att han har gjort ett misstag, som han bett om ursäkt för, samtidigt som han menar att han inte haft någon "elak eller rasistisk tanke" med det han sa till Keita. 

Strömbergsson skriver även till tidningen att tidigt bad om stöd, men att han inte fått det av sin arbetsgivare. Han upplever i stället att "arbetsgivaren eldade på den negativa bilden". 

Publicerad 2020-07-05 kl 21:22
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto