POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Styrelsen och spelarna backar Henke: "Nöjda med honom"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Henrik Larsson öppnar för att lämna Helsingborg, men både styrelsen och spelarna backar managern.
- Vi känner oss nöjda med hans jobb, säger ordföranden Sten-Åke Tjärnlund till Fotbollskanalen.
- Han är rätt man för HIF, säger kaptenen Johan Mårtensson.

Blytung 5-1 förlust och det var en minst sagt missnöjd Henrik Larsson efter matchen som tog sig ett snack med missnöjda fans och sedan sade han så här till Fotbollskanalen:
- Jag ska sätta mig ner med styrelsen nu. Frågan är om jag är rätt man att leda Helsingborg. För så som det såg ut i dag får det inte göra, sade managern efter matchen.

Uttalanden som kommer som en nyhet när Fotbollskanalen pratar med Helsingborgs ordförande Sten-Åke Tjärnlund.

- Det kom som en nyhet för mig. Vi kommer väl att träffa honom i morgon, men vi har inte haft några planer att släppa honom.

Är han rätt man för jobbet?
- Vi har varit nöjda med vad han har gjort i Helsingborg och vi vill inte göra några förhastade åtgärder. Det är inget för oss, säger Sten-Åke Tjärnlund.

- Det är klart att resultaten inte har ramlat med oss. De är nog ingen HIF-supporter nöjda med. Men det är fortfarande tidigt på säsongen.

Även spelarna står bakom sin tränare. Samtliga som Fotbollskanalen pratat med efter förlusten mot Hammarby backar Henrik Larsson.

- Jag tycker han är rätt man och jag tror resten av laget tycker det också. Jag förstår att han är frustrerad. Nu får han ta det med styrelsen så får vi se vad de säger. Jag tycker i alla fall att han absolut är rätt man. Det är inte hans fel den här matchen, det är vi som inte gör vad vi ska, säger anfallaren och sonen Jordan Larsson.

Tror du han fortsätter?
- Det får vi se. Jag hoppas det.

Förvånad över hans reaktion?
- Jag har känt honom hela livet så jag vet hur han är.

Är det hans känslor som tar över?
- Klart, han är den som jag känner som hatar att förlora mest. Det är klart att han reagerar med sina känslor för att han är arg, säger Jordan Larsson.

Även anfallaren Matthew Rusike står bakom managern.
- Det här är vårt fel. Jag står bakom honom till 100 prcocent. Det är vi spelare som måste få upp våra huvuden och ta ansvar. Det här har inget med tränaren att göra. Om vi hade spelat så som vi sa innan så hade det aldrig blivit så här, säger Rusike.

Kaptenen (i frånvaro av Peter Larsson) Johan Mårtensson:
- Det här ligger inte på Henke. Det här är vi spelare som måste göra det bättre. Det är vi som är ute på plan och ska göra jobbet men det gör vi inte bra.

Är han rätt man att leda HIF?
- Absolut. Han är en riktigt bra tränare, säger Mårtensson.

Anfallaren Linus Hallenius:
- Man skäms nu. Det sa Henke åt oss att göra och det tror jag att alla gör ändå. Jag tror han skäms också.

- Han menar nog att alla ska vara beredda att ta sitt ansvar och det säger han att han ska göra också. Han ska lyfta frågan med styrelsen. Alla står bakom honom. Det är inte han som är på plan och skämmer ut sig, det är vi spelare. Sen är det klart att vi gör allt tillsammans, säger Hallenius.

Veteranen Christoffer Andersson:
- Alla är väldigt nöjda med tränarteamet. De är väldigt professionella och lämnar inget åt slumpen. De är väldigt förberedda, har bra analyser och gör ett gediget jobb. Så från spelartruppens sida är min känsla att det finns ett enigt förtroende.

Mittbacken Carl Johansson är också väldigt tydlig med han tycker i frågan.
- Jag tycker att han är solklart rätt man för HIF. Det tycker alla spelare också och jag tror styrelsen tycker det också, säger Johansson.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför. 

Bör Henrik Larsson vara kvar som manager i HIF?
  • Ja, resultaten kommer
  • Nej, det här var droppen!
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-04-10 kl 18:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå