POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Succé - men Bajentalangen har svårt att glädjas

Emil Johansson har inlett säsongen bra. Vänsterbacken har varit ett av få utropstecken i Bajen. Men han har svårt att glädjas när det går dåligt för laget.

22-åringen kom från Degerfors 2007. Hans två första säsonger i Hammarby har varit bra och han slagit sig in i U21-landslaget. I år har han inlett starkt och visat sig vara en stor tillgång offensivt. Första allsvenska målet kom i premiären. Då sköt han in ett riktigt kanonmål borta mot Elfsborg. Efter det har det blivit ännu ett mål – och två målgivande passningar.

- Visst, det har varit en bra säsong för min del. Men det är ändå inte kul eftersom laget inte vinner. Jag kan inte vara nöjd när vi ligger där vi ligger, säger Johansson till FotbollDirekt.se.

Johansson är själv nöjd med sin säsong. Han har sett en förändring i spelet som gjort att han får ut mer av sina kvaliteter.

- Förra året blev det mycket överlapp och jag fick boll långt ut på kanten. Då är det svårt att hitta avgörande passningar, det blir oftare inlägg. Men i år har jag kommit in mer centralt och kan hitta passningarna eller själv komma till avslut.

22-åringen ses som ett stort löfte. Tidigare i år har det ryktats att han ska göra tidigare lagkamraten Petter Andersson sällskap i svensklaget Groningen. Men själv är han inte så insatt i rykteskarusellen.

- Jag vet inte mer än det jag läst i tidningarna. Det där får min agent sköta. Men jag vet att Groningen varit och tittat på mig någon match.

Johansson har siktet inställt på ett annat mål – sommarens U21-EM. Han har varit med mycket sista tiden men är medveten om den hårda konkurrensen.

- Det står väl främst mellan mig och Martin Olsson i Blackburn. Det är väldigt tajt om vänsterplatsen. Men jag hoppas självklart kunna ta den.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-08 kl 17:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå