Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Succébacken tillbaka efter ett skadefyllt 2008

Han slog igenom stort 2007. Fick året efter söndersmulad av skador. Nu har den talangfulle ytterbacken Jonathan Hellström äntligen gjort comeback.

- Jag spelade 45 minuter i söndags och hela matchen igår (mot Brage). Två matcher på några dagar och det känns verkligen jättebra, säger Gefle-försvararen till FotbollDirekt.se.

Det var för två säsonger sedan som Jonathan Hellström på allvar presenterade sig för den allsvenska publiken. Talangen fick massor av beröm och belönades med en plats i U21-landslaget trots att han då bara var 18 år. Men förra säsongen kom bakslaget. Hellström drabbades av höftsmärtor som letade sig ner till ljumsken. Det blev blott allsvenska matcher på hela året. Efter säsongen tvingades 20-åringen till en operation och nu börjar jakten för att ta tillbaka sin vänsterbacksplats.

- Som det är nu är jag bara glad över att vara tillbaka och njuter verkligen av det. Just nu tar jag bara en vecka i taget.

När Hellström slog igenom 2007 fick han mycket lovord av fotbollsexperter runt om i landet.
- Jag tänkte inte speciellt mycket på det. Jag bara spelade och det året gick det riktigt bra för laget också så det var roligt, minns Hellström.

Gefle har sedan förra året tappat massor av rutin när Mathias Woxlin, Thomas Hedlund, Johan Claesson och Anders Wikström försvunnit. Trots det ser Hellström positivt på Gefle anno 2009.
- Vi har en bra trupp och jag tycker att vi har fått in nya spelare som är riktigt bra. Även träningsmatcherna har sett bra ut så det känns som vi kommer att få ett bra lag.

Publicerad 2009-02-26 kl 14:42