Succédebuterande målskytten: "Helt sjukt"

När Helsingborg vann med 3-0 över Gais gjorde Tobias Holmqvist sina första allsvenska minuter för året. Då passade anfallaren på att göra mål mot sin gamla klubb Gais.

- Ja, det är helt sjukt, eller hur? säger Holmqvist till FotbollDirekt.se och fortsätter.

- Jag kände det på mig innan. Jag har varit i bra form de senaste två månaderna och väntade bara på att få chansen.

20-åringen har den här säsongen varit utlånad till Falkenberg i superettan, men kom tillbaka till Helsingborg för tre veckor sedan och har efter det suttit på bänken både mot Örebro och Trelleborg utan att få spela. Vid ställningen 1-0 och fyra minuter kvar av ordinarie matchtid bytte tränaren Bosse Nilsson in Tobias Holmqvist. Under den perioden gjorde HIF 2-0 och Holmqvist satte själv 3-0.

- Jag tror att det var Landgren som sköt och Dime Jankulovksi lämnade retur. Jag kom först till bollen och gled förbi honom och la in den öppet mål. Ett viljemål, men det räknas ju också, konstaterar han.

Förra året var anfallaren utlånad till Gais där han gjorde tio matcher och ett mål.
- Det var kul att träffa alla igen.
Vad händer med din egen framtid? - Klart att jag helst vill vara kvar i HIF, men jag har valt att inte tänka så mycket på det än. Nu ska jag visa Helsingborg att jag vill vara kvar och kämpa vidare. Sedan får vi se vad de säger efter säsongen.

De två övriga målen gjordes av René Makondele. 2-0 var riktigt snyggt när Makondele med ett skruvat lobbskott ställde Gais-målvakten Dime Jankulovksi. Tack vare segern säkrade Helsingborg spel i Uefacupen nästa säsong.

Gais - Helsingborg 0-3 (0-1) Mål: 0-1 (45) René Makondle, 0-2 (87) René Makondle, 0-3 (90) Tobias Holmqvist
Varningar: GAIS: Celik, HIF: Svanbäck, Ekstrand,
Domare: Åke Andreasson
Publik: 2 554

Publicerad 2008-10-28 kl 22:55