Succén bara fortsätter för Hannes Stiller

Hannes Stillers framgångssaga bara fortsätter. 31-åringen, som innan sommaren aldrig spelat allsvensk fotboll, gjorde två nya mål när IFK Göteborg gick till serieledning via 3-0 borta mot Gefle.

Ni börjar kunna historien vid det här laget. Hannes Stiller har gått via spel i division 1 och superettan till allsvenskan vid 31-års ålder. Det var i somras som IFK lånade anfallaren från Qviding där han hade gjort 19 mål på 44 matcher. Efter 3-0 borta mot Gefle har Stiller svarat för fem allsvenska fullträffar och ett mål i Europa League.

Efter en ganska svag öppning på matchen från IFK Göteborg  mot Gefle så nickade Stiller in 1-0 på ett fint inlägg av Mikael Dyrestam.
- Jag får gå upp helt obehindrat och då ska man inte missa därifrån och det gör jag inte heller, säger Stiller till PPV.

Efter paus hade publiken på Strömvallen knappt hunnit tillbaka från korvkön när Gustav Svensson fick till en underbar träff på en studsande boll. Målvakten Mattias Hugosson var utan chans. Bara minuter senare var det dags igen och åter var det Hannes Stiller som var framme. Forwarden nickade in Hjalmar Jonssons hörna i mål.

- Vi spelar riktigt stabilt och smart efter resultatet. Vi släpper inte in dem i matchen. Vi pratade om det i paus att de inte skulle få kontakt, säger tränaren Stefan Rehn.

IFK Göteborg var i en liten svacka under augusti, men har nu två raka segrar och toppar allsvenskan - i alla fall tillfälligt. På måndag har AIK möjlighet att passera via tre poäng mot BK Häcken.

Publicerad 2009-09-13 kl 19:21