Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Sundsvall tvekar över Wallerstedts miljonprislapp

1,2 miljoner kronor. Så mycket vill IFK Göteborg ha för att släppa anfallaren Jonas Wallerstedt till GIF Sundsvall. Superettalaget har dock inte bjudit mer än 850 000 kr.

Örgryte kunde tänka sig att köpa Wallerstedt från IFK Göteborg för 1,2 kronor och var också överens med Blåvitt om en övergång. Men då föll övergången på att Wallerstedt inte kunde komma överens med Örgryte om det personliga kontraktet.

Wallerstedt gjorde tydligt att han hellre ville till GIF Sundsvall och lyssna till sin sambos vilja men giffarna är dock inte beredda att betala det som IFK Göteborg begär. Enligt Sundsvalls tidning saknas det nästan 400 000 kronor.
- Av princip kommenterar jag inga summor, säger GIF Sundsvalls sportchef Cain Dotson.

Trots spelarförsäljningar av Mikael Lustig och Tobias Eriksson för omkring 10 miljoner kronor, verkar det som om Giffarna har det svårt att komma upp med de 1,2 miljoner kronor som krävs för att lösa Wallerstedt från Göteborg.
- Jag kommenterar inga siffror här heller men allt är inte så enkelt som det ser ut alla gånger. Det kostar att åka ur och vi har lagt ner ett jättejobb för att behålla den trupp vi har i dagsläget och är beredda att lägga en oerhörd kraft på att också värva tillbaka "Walle". Vi sätter aldrig hela föreningens välstånd och verksamhet på spel för en enda spelares skull, säger Dotson till Sundsvalls Tidning.

Wallerstedt tackade nej till en träningsmatch i förra veckan och följde heller inte med på IFK Göteborgs läger den här veckan, i förhoppning om att det skulle lösa sig med GIF Sundsvall, vilket det nu inte har gjort och nu är det genast mer oklart vad som händer med honom den här säsongen.

Cain Dotson vill inte sia om Wallerstedt dyker upp i den mörkblå tröjan till kommande säsong.
- Jag tror ingenting. Jag tror ingenting. Vi jobbar på som vanligt för att få till en så bra trupp som möjligt... Och det tycker jag vi har redan i dag, även om vi vet vad vi skulle få med Jonas Wallerstedt i laget.

Publicerad 2009-02-03 kl 13:28