Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundsvalls besked: Efter utspelet - Linnér lämnar

Allsvenskan

Oscar Linnér gjorde ett utspel efter premiären. 
Nu meddelar Gif Sundsvall att målvakten lämnar klubben. 
"Gif Sundsvall och Oscar Linnér har gemensamt enats om att avsluta avtalet och gå skilda vägar", skriver "Giffarna" på sin hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Förre AIK-målvakten Oscar Linnér, 25, anslöt i februari till Gif Sundsvall på lån från tyska Arminia Bielefeld, och i helgen satt han på bänken i 2-1-förlusten mot IK Sirius på bortaplan i den allsvenska premiären. Efteråt uttryckte han sitt missnöje med bänkningen.

- Det känns jävligt tråkigt. Jag är här för att spela, inte sitta på bänken. När jag inte har fått spela i Bundesliga är det för att jag har suttit på bänken bakom en av Europas bästa målvakter. Då har jag känt att det finns en logik i att jag inte spelar. Då har det varit lättare att acceptera. Det här är väldigt svårt att acceptera, om jag ska vara ärlig, sa han bland annat till Sundsvalls Tidning då. 

ANNONS

Under måndagen höll klubben ett möte med Linnér, där det fördes diskussioner kring hur spelare och anställda i föreningen ska uppträda, och tidigare under tisdagen bekräftade "Giffarnas" sportchef Urban Hagblom att ett nytt möte väntade i dag

Nu meddelar Sundsvall att det står klart att Linnér lämnar med omedelbar verkan. 

"Gif Sundsvall och Oscar Linnér har gemensamt enats om att avsluta avtalet och gå skilda vägar. Oscar är inlånad från den tyska klubben Arminia Bielefeld till Gif Sundsvall fram till 31 juli, men kommer att lämna oss idag. Vi önskar Oscar lycka till i framtiden", skriver Sundsvall på klubbens hemsida.   

Sportchefen Urban Hagblom förklarar beslutet så här:

- Det är inte konstigare utifrån att vi och Oscar har enats om att det här är den bästa lösningen för Gif Sundsvall och för Oscar Linnér. I den situationen han kommit i har inte förutsättningarna förbättrats (för speltid), säger Hagblom till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Han fortsätter:

- I spelartruppen jobbar vi med att ingen spelare är viktigare än laget. Vi som lag och spelartrupp jobbar tillsammans för att kunna bli den tolfte spelaren och har väldigt tydliga värderingar. Det sammanfaller inte riktigt med Oscars förväntningar på sin situation, vilket vi har respekt för i och med att han söker speltid.

För SVT berättar även Hagblom att Sundsvall i dagsläget fortsatt behöver betala ut lön till Linnér fram till den 31 juli i sommar.

- Vi har ett avtal med Oscar och det är inte svårare än så. Det här är en professionell bransch. Det finns med i vår budget. Vi kommer att behöva betala lön för den delen som vi har avtal och det är fram till 31 juli. Om inte Arminia Bielefeld (som äger honom) hittar en annan klubb än Sundsvall när det internationella fönstret öppnar så gäller inget annat, säger sportchefen till SVT. 

ANNONS

Linnér har avtal med Bielefeld till sommaren 2023. Han kom till den tyska klubben från AIK under vintern 2020, och har sedan dess även varit utlånad till Brescia i Italien. 

Publicerad 2022-04-05 kl 20:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto