POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Superettan-doldis blir proffs i Skottland

Efter Fredrik Ljungberg - nu kommer nästa svensk till Skottland.
En back från superettan är klar för spel i skotska Premier League.

Billy Berntsson lämnar Gif Sundsvall för Kilmarnock, för närvarande fyra i skotska Premier League. Ytterbacken skriver idag på ett kontrakt över två och ett halvt år.

- Det är skillnad på Sundsvall och att möta Glasgow Rangers. Kul att jag får chansen, nu är man inte så ung längre, det är bara att ta den, säger 26-årige Berntsson till Sportbladet.

Billy Berntsson åkte över till Skottland för provspel i december och lovades en träningsmatch med Kilmarnock för att visa upp sig. Men på grund av vintervädret uteblev matchen.

- Hela landet stod stilla för att det snöade lite och var minus två. Jag kom från Sundsvall där det var minus femton men fick ändå sitta inne på ett hotell i tre dygn, berättar Berntsson.

Men det klubben fick se på träning räckte och Berntsson erbjöds kontrakt.
Billy Berntsson ser nu fram emot möten med storlag som Rangers och Ljungbergs Celtic.

- Det är bara att köra, att tro på sig själv. Inte tänka så mycket. Jag har kött på benen nu och vet att jag inte får bli nervös och tänka "vad är det här?". Det är farligt.

Billy Berntsson kom till Gif Sundsvall från Falkenberg 2008. Han har gjort 77 matcher för Sundsvall i allsvenskan och superettan.

Anton Zetterman

Publicerad 2011-01-07 kl 13:56
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå