Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Supporter misstänks för rasism mot Innocent: "Förfärligt"

Allsvenskan

MFF-spelaren Bonke Innocent spelade i går mot AIK. 
Nu bekräftar polisen att en anmälan kommit in gällande rasism mot Innocent under matchen. 
Det är förfärligt alltihop. Han är misstänkt för hets mot folkgrupp, säger polisens kommenderingschef Per Olof Söyseth till Sydsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

Malmö FF vann under onsdagen mot AIK med 1-0 i ett stormöte på Eleda Stadion i allsvenskan. Efter matchen uppstod skandalscener, då supportrar kastade pyroteknik på läktarplats, vilket gjorde att ordningsvakter fick ingripa. MFF-anställda kom även till skada i samband med tumultet.  

Nu rapporterar Sydsvenskan att en supporter, som stod i bortaklacken, är misstänkt för att ha riktat apljud gentemot MFF-mittfältaren Bonke Innocent, som enligt MFF inte var medveten om det, under matchen. En polisanmälan har lämnats in, och enligt den ska supportern även ha gjort nazisthälsningar "vid upprepade tillfällen", skriver tidningen. Supportern blev, enligt tidningen, avvisad från arenan och har blivit förhörd av polisen. 

ANNONS

- Det är förfärligt alltihop. Han är misstänkt för hets mot folkgrupp. Han omhändertogs sen för berusning och samtidigt skrevs anmälan om hets mot folkgrupp och så hördes personer inne på arenan om vad de sett och hört honom göra, säger polisens kommenderingschef Per Olof Söyseth till Sydsvenskan.

Söyseth är också, enligt tidningen, tydlig med att supportern agerade ensam på läktaren. Vidare menar Nils Norling, presstalesperson vid polisen, att man har ett "gott utredningsläge". 

MFF:s vd Niclas Carlnén är även tydlig med att MFF tar avstånd från händelsen. Han tycker att det är bra att det lämnats in en polisanmälan. 

Senare under torsdagskvällen bekräftade AIK, på klubbens hemsida, att det var klubbens personal som identifierade personen och att klubben upprättade en polisanmälan. 

ANNONS

- AIK Fotboll tar fullständigt avstånd från all typ av rasism, det hör inte hemma i AIK, inte i svensk fotboll eller någonstans i samhället, säger AIK Fotbolls ordförande Robert Falck i en kommentar på klubbens hemsida.

AIK:s vice klubbdirektör Fredrik Söderberg kommenterar ämnet så här på Twitter:

"Jag blir så jävla förbannad över sånt här. Det har ingen plats i AIK, svensk fotboll eller någon annan stans. Lyckligtvis blir det konsekvenser, bra att vi kunde agera direkt i anslutning till händelsen", skriver Söderberg. 

Publicerad 2021-10-28 kl 21:37
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto