POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Supportrarnas besked efter möte med polisen: "Kommer fortsätta på den inslagna vägen"

Foto: Bildbyrån.

Tre supporterföreningar höll på onsdagen möte med polisen.
Enligt supportrarna kommer polisen att arbeta på samma sätt även framöver. 
-  Man kommer att fortsätta på den inslagna, vansinniga, vägen, säger Ola Thews, vice ordförande i Allmänna Supporterklubben. 

En konflikt mellan supportrar och polis har präglat den svenska vårsäsongen. Polisen har i år arbetat mer aktivt utifrån en villkorstrappa för att motverka användandet av pyroteknik på fotbollsläktare, vilket bland annat resulterat i förbud mot OH-flaggor och protester från supportrar mot polisens agerande med olika typer av banderoller och tio tysta minuter. 

Nu meddelar Allmäna Supporterklubben (supporterförening till AIK), Bajen Fans (fristående supporterförening till Hammarby) och Järnkaminerna (officiell supporterförening till Djurgården), via ett pressmeddelande, att de under onsdagen hade ett möte med representanter från polisen för att diskutera ämnet. 

Däremot lämnade representanter från supporterföreningarna mötet i besvikelse. Detta med anledning av att de nu anser ha sig en bild av att polisen planerar att jobba likadant framöver som under första halvan av säsongen. 

- Mats Norlin (nationell samordnare vid polisen) var självkritisk till polisens informationsarbete kring villkorstrappan, men där tar det också slut. Trots att man inte konkret kan visa på att strategin bidrar till att minska antalet ordningsstörningar, och att man delar supportrarnas bild av att läget snarare förvärrats de senaste månaderna, så kommer man att fortsätta på den inslagna, vansinniga, vägen, säger Ola Thews, vice ordförande i Allmänna Supporterklubben, i ett pressmeddelande som är undertecknat av de tre ovan nämnda supporterföreningarna. 

Bajen Fans ordförande Jonas Karlsson Öhlin berättar också vidare i pressmeddelandet att det under mötet blev tydligt att det framöver kan bli matcher utan publik, men även indragna tillstånd om det fortsatt kommer att användas pyroteknik på läktarplats. 

Supporterföreningarna, som under mötet fick en fråga om hur de kan bidra till arbetet kring att "skapa stämningsfulla och trygga fotbollsarrangemang, menar att lösningen till det är en hållbar och långsiktig dialog. 

- Vi fortsatte att framhärda att vi tror att hållbar, långsiktig dialog är den enda hållbara lösningen. Vi kanske inte har svar på alla de frågor som Polisen eftersöker, men vi kan absolut vara en dialogpartner när det kommer till att skapa stämningsfulla och trygga arrangemang. Något som vi visserligen anser att vi i stor utsträckning redan har, säger Karlsson Öhlin. 

Publicerad 2019-06-13 kl 18:17
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto