POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Svårt att vänta sig storform av Wanderson"

Wanderson gör comeback för Gais mot Trelleborg. Lagkaptenen Fredrik Lundgren vill dock att vi skruvar ned förväntningarna på brasilianaren.

- Det är svårt att förvänta sig storform nu med en gång av honom. Han måste få växa in i det hela, säger Lundgren till FotbollDirekt.se.

Gais inledde 2011 års allsvenska säsong med en förlust. Inget mål gjordes framåt och det var som om hela laget väntade på att nyförvärven Wanderson och Razak Omotoyossi ska komma in och frälsa laget.
Mot Trelleborg på lördagen är åtminstone Wanderson tillbaka.

Lagkaptenen i Gais, Fredrik Lundgren har haft en lättare förkylning och avsått ett par träningar och har inte kunnat se Wanderson "in action" men Lundgren berättar vad han hört av andra runt laget.
- Han ser väldigt bra ut. Han har fin touch och när jag såg honom när han kom, så såg han ut att ha behållit den fysiska formen väldigt bra. Det ska bli väldigt spännande att se vad han kan göra. Jag är minst lika spänd som vad ni andra är, säger Lundgren.

Wanderson har inte spelat någon tävlingsmatch på ett par månader och kommer närmast från en kortare semester hemma i Brasilien. Och det gör att Gaisanhängarna inte ska skruva upp förväntningarna allt för högt.
- Nej. Visst har man förväntningar på honom men så här till en början får de inte vara allt för stora. Man behöver ofta ett antal matcher på sig innan man kan gå för fullt efter ett uppehåll. Sedan är det förstås skillnad från spelare till spelare.

- Wanderson ska få skynda långsamt för att komma tillbaka så bra han kan och vi vill förstås få ut så mycket som möjligt som vi bara kan. Och det är väldigt bra att han får växa in i kostymen igen. För den kostymen brukar vara väldigt fin när han är bra, säger Lundgren lite poetiskt.

Lundgren själv missar matchen på grund av avstängning och får se Wandersons comeback från läktarplats.  
- Det är lite frustrerande faktiskt. Här har man gått och laddat för hela säsongen, så blir man utvisad i första matchen och sedan avstängd. Men jag har tagit säsongens enda avstängning nu, säger han med ett skratt.

Publicerad 2011-04-08 kl 15:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå