Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensk försvarsdoldis provar i England

Thomas Magnusson. Där har ni namnet på nästa spelare som kan dyka upp i den engelska fotbollen. Han är just nu på provspel för League 1-klubben Yeovil.

Först blir Magnusson lite skeptisk till att bli intervjuad när FotbollDirekt ringer upp.
- Hur f-n visste ni det här? Det här är inget jag helst vill skylta med, säger han med ett skratt till FotbollDirekt.se.  

Yeovil är nämligen så långt bort från fotbollsglamouren man kan komma. En liten ort i sydvästra England med 41 000 invånare som ligger i bottenskitet av League 1. En slagning på Google och Wikipedia var nödvändig för att hitta information om staden.
- Ja ha ha. Det är en sån här klubb man bara hör talas om när man spelar tv-spel. Men här är fotbollskulturen ändå bra mycket större än i Norrköping. Här snackar alla fotboll, ute på stan, i affärer och på pubar. Standarden på spelet är inte speciellt hög, så det ska inte vara några problem att platsa, säger Magnusson.

Så du tror på en framtid i Yeovil? - Jag trivs jättebra här, även om det är en liten håla skulle jag kunna tänka mig spela här men frågan är om de vill ha en mittback till. De har redan tre bra mittbackar. Jag skulle ha varit här i fem dagar men har nu varit här i tio, så vi får se vart det leder till. Jag har absolut ingen brådska.

Varför just Yeovil? - När man har en agent som har sina tenktakler ute och har kontakt med många personer, då kan såna här grejer dyka upp.

Magnusson har spelat två träningsmatcher med reservlaget med blandat resultat. I gårdagens match mot Bournemouth spelade han från start.
- Den första gick det riktigt bra i, i den jag spelade igår mot Bournemouths reserver förlorade vid med 2-3 och det gick bara okej för mig. Jag har bara pratat med den assisterande managern och frågan är som sagt om de vill ha in en till mittback.

Med tanke på tabellsituationen, är det i försvaret som de vill förstärka?
- Jag tror nog de vill förstärka i varje lagdel. Det har varit många provspelare med i reservlagsmatcherna och det har gjort det lite svårt att spela.

Hur länge kan du vänta på ett besked?
- Jag kan vänta ett bra tag. Jag har ingen brådska. Det går ingen nöd på mig, även om jag förstås längtar hem lite efter tio dagar på hotell. Jag har en del bollar i luften.

Publicerad 2009-01-22 kl 16:28
Annons
Annons
Annons