Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson lättad efter oroliga dagar

Experten Pontus Kåmark fruktade början till slutet för knäskadade Anders Svensson.
- Förstår att Pontus blev orolig, det blev ju jag också, säger Svensson.

Mardrömsscenariot gav stora rubriker i slutet av förra veckan - Anders Svensson drabbad av en broskskada i knät och borta i minst sex veckor.
TV4:s expert Pontus Kåmark reagerade starkt och oroade sig för att det var början till slutet på en stor fotbollskarriär.

Nu kan landslagslegendaren plötsligt hinna vara tillbaka till den allsvenska premiären. Sex veckors frånvaro ser nu ut att halveras.
En avsevärd ljusning.
Men ännu viktigare än att kunna vara så snabbt tillbaka är att han inte ska behöva frukta liknande problem framöver – med tanke på så illavarslande det nästan uteslutande är att drabbas av broskproblem i knät.

- Jag förstår att Pontus blev orolig, det blev ju jag också. Det var veligt första dygnet när jag fick beskedet. Det var många olika besked och ovisst fram och tillbaka, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.se.

- Jag fick ju först höra att jag kunde ha blivit borta i tre månader och det lät ju inte så bra. Det var jag inte så särskilt sugen på - om jag säger så. Broskskador är ju aldrig roliga och när det börjar krångla på det viset så är det inte bra – så det är klart att det inte kändes bra.

Men nu ska du vara utom fara för värre problem?
- Ja, det är mycket bättre än vad läkarna först trodde. Det är en liten broskskada det handlar om och operationen har gått bra. Det ser tydligen väldigt bra ut i knät efter operationen. Förhoppningsvis handlar det nu om tre veckor.

Med det är inte längre den allsvenska premiären borta.
Men Anders Svensson är på intet vis beredd att sätta något på spel genom driva på sig själv för hårt för att till varje pris komma tillbaka redan till öppningsmatchen mot Häcken hemma den 4 april.

- Nej, vi får se vad läkarna säger. Det går ju inte att vara säker på något. Knät kan ju faktiskt börja svullna upp när jag kommer i träning igen, det vet man aldrig. Nu reser jag ner till Portugal i morgon och ska då prata med våra läkare igen så får vi se.

EM-kvalet den 29 mars mot Moldavien ger emellertid Anders Svensson upp. Det är inte aktuellt.

Nu väntar till att börja med en vecka på Algarvekusten i Portugal tillsammans med Elfsborg.

Publicerad 2011-03-07 kl 13:51
Annons
Annons
Annons