Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svensson nära återkomst i Elfsborg: "Vi har fört diskussioner"

Allsvenskan

Anders Svensson för diskussioner med Elfsborg.
På tapeten? En potentiell återkomst i ledarstaben.
- Det var väldigt roligt när jag var med för några år sedan, säger klubblegendaren till BT.

Foto: Bildbyrån

Anders Svensson.

Två SM-guld och två cuptitlar, samt 421 matcher.

Det råder ingen tvekan om att Anders Svensson är en ikon i Elfsborgsled. Förre landslagsmittfältaren la skorna på hyllan 2015 och har sedan dess haft ett par olika roller i klubben. Senaste tiden har han dock sysslat med annat, utanför elitfotbollsmiljon.

Men nu kan han vara på väg tillbaka. I en intervju med Borås Tidning berättar Svensson att han har fört samtal med Elfsborg om en potentiell återkomst i ledarstaben.

- Vi har fört diskussioner om det, snackat lite om att jag kanske ska ha en roll inom scouting. Det var väldigt roligt när jag var med för några år sedan, i snacket kring vilka spelartyper Elfsborg behövde - eller kunde komma att behöva längre fram - och sedan identifiera potentiella nyförvärv och scouta dessa. Jag tror att jag är hyfsat bra på att analysera spelare och behov, säger Svensson till BT, och berättar att det finns ett "men" med i bilden:

ANNONS

- Jo, så är det väl. Ska jag gå in i det här vill jag att det ska vara helt tydligt redan från start att jag inte kommer jobba hela tiden, dygnet runt, som Stefan (Andreasson) och Jimmy (Thelin) gör. Jag kommer att få dåligt samvete om jag går in i något sådant här och de sedan känner att jag inte lever upp till vad jag lovat. Så tydligheten är jätteviktig: jag kommer inte att sitta på ett kontor i Borås åtta till fyra några dagar i veckan, utan vi kommer i så fall att få hitta en lösning som fungerar.

Han fortsätter:

- Jag vill inte rucka på det livet jag lever nu, men kan absolut tänka mig att vara med på möten och analyser, kolla matcher hemifrån - och kanske åka till exempelvis Island i tre dagar för att prata med agent och klubb och se en spelare live, om vi identifierar en potentiell värvning där.

ANNONS

Elfsborg slutade på sjätte plats i allsvenskan i fjol.

Publicerad 2022-11-27 kl 11:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto