Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

SvFF-basen om förlusterna: Vi har budgeterat för 20 miljoner per år

Friends Arena är ett fortsatt hot mot svensk fotboll. Om förlusterna överstiger 20 miljoner per år måste förbundet ha hjälp:
- Blir det mer måste vi lösa det på annat sätt, säger Karl-Erik Nilsson.

Svenska fotbollsförbundet är på väg att tråckla sig ur driftsbolaget som tar hand om Friends Arena, men förlusterna är inte slut för det. Sune Hellströmer, som är förbundets arenaansvarige, var tydlig med att förlusterna kommer att fortsätta i många år och ingen vet hur stora de blir.

SvFF-basen Karl-Erik Nilsson som i veckan inte ville svara på frågor om kommande förluster säger nu att förbundet har budgeterat med 20 miljoner kronor per år i förlust, men inte klarar mer än det. Om förlusterna sticker i väg måste SvFF ha hjälp, antingen av de andra delägarna eller andra partners.
- Det behöver inte vara delägarna, det kan vara andra sponsorer som ställer upp. Men för att inte äventyra vår egen driftsverksamhet klarar vi en kostnad på 20 miljoner, det har vi budgeterat för. Blir det mer måste vi lösa det på annat sätt, säger Karl-Erik Nilsson.

Orolig?
– Nej, jag är inte orolig, vi har ett fantastiskt bra samarbete med övriga delägare. Det är oerhört angeläget att fotbollen fungerar bra för det är arenans bästa gren.

Sune Hellströmer var också tydlig med att förbundet nu jobbar hårt för att komma ner i ägande. Något SvFF-basen bekräftade och målet är att äga 11,1 procent av Arenabolaget till skillnad från dagens direkta ägande på 22,2 procent samt 11.1 procent som finns i ett bolag som man deläger med Folksam.
– Vi har sagt att en tredjedel av vårt ursprungliga ägande är ett rimligt åtagande och då är det 11,1 procent, säger Nilsson.

Publicerad 2014-03-22 kl 19:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons