POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

SvFF kräver hårdare tag mot huliganer

Enligt Syrianska finns bevis för att knallskottet som skadade en assisterande domare i skandalmatchen i Södertälje kom från AIK-klacken.

Samtidigt kräver Svenska fotbollförbundet att regeringen nu agerar "innan någon dör".
I onsdags presenterades en amatörvideo som sades bevisa att knallskottet som skadade en assisterande domare i matchen mellan Syrianska och AIK kastades utifrån arenan. Syrianska gör en annan tolkning av bildbevisen och menar i stället att knallskottet kom från AIK:s läktare.

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd utreder fortfarande ärendet. Ett beslut i frågan kommer senast den 10 maj.

-Vi är inte i närheten av att ha en klar uppfattning, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger.

Kräver hårdare tag
Samtidigt kräver man nu från fotbollens sida att regeringen ingriper och stiftar hårdare lagar.

"Innan någon människa som älskar fotboll dör i samband med vår svenska elitfotboll bör alla göra sitt yttersta för att få stopp på dessa kriminella handlingar som görs kring matcherna - och där måste den svenska regeringen ingripa NU", skriver Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell och generalsekreterare Mikael Santoft i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Man kräver därför en lag om anmälningsplikt, enligt brittisk modell, för dem som ålagts tillträdesförbud och efterfrågar även längre straff och högre bötessummor.
Ministern tar inte ställning

Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth tar varken ställning för eller emot fotbollsförbundets krav på en lag om anmälningsplikt.

-Jag tänker inte ta ställning till det nu. Det får bli en fråga för den utredning som Per Unckel håller i, säger hon till TT.

Unckel, landshövding i Stockholms län, utsågs tidigare i våras till nationell samordnare i huliganfrågan och ska jobba med den i två år.

Från supporterhåll anser man inte att hårdare lagstiftning och anmälningsplikt är rätt väg att gå.

-Om man gör något så allvarligt att man anses vara en fara för sig själv och sin omgivning bör man nog sitta i fängelse eller ha en elektronisk fotboja i stället, säger Victor Capel, ordförande i den svenska fotbollssupporterunionen.

TT

Publicerad 2011-04-29 kl 16:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå