Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

SvFF mörkar inga dopningtester - Lagrell: Vi har inte problemet

Det engelska fotbollsförbundet (FA) har mörkat att flera spelare har testats positivt för kokain. Enligt Lars-Åke Lagrell har SvFF inte det problemet.
- Vi har lagt dopningfrågorna på en dopningkommission, säger han.

I ett engelskt tv-program avslöjades det att FA mörkat att flera spelare har testats positivt för kokain. Bland annat ska den skotske landslagsspelaren Garry O'Connors frånvaro under säsongen 2009-2010 ha berott på en tvåmånadersavstängning för att han använt kokain och inte en skada, som det hävdades.

Svenska fotbollförbundet mörkar inte dopningfrågor eftersom de inte äger frågan.

- Vi har ju inte det problemet. Vi har ju frivilligt, allihop i svensk idrott, lagt dopningfrågorna på en dopningkommission. Och det är naturligtvis fördelen med att man lägger det på ett oberoende organ som har rätt att göra dopningtester. Då får man inga problem, då blir det inget ställningstagande: ska vi släppa eller inte? Det sköter dopningkommissionen. Så, vi har inte det här problemet. Vi äger inte frågan, säger Lars-Åke Lagrell till Fotbollskanalen.se.

- Våra föreningar vet att det finns en dopningkommission som kan komma precis när som helst, de vet att Uefa har dopningläkare som kan komma oanmälda inför vilken match som helst i Europa League, till exempel. Och de får inte veta någonting förrän de informeras fem minuter före matchstart och det lottas om vilka spelare man ska ta ut. Så förbundet och klubben står fullständigt utanför det här, med det system som vi har i Sverige.

Däremot ställer sig Lagrell tveksam till systemet:

- Det här med att man mörkar, jag skulle vilja säga att: här ser man varför det finns en del frågor som ska ligga på förbund och inte på intresseorganisationer.

Publicerad 2011-09-16 kl 09:51
Annons
Annons
Annons