Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Swärdh litar på backlinjen i Allsvenskan

Fina siffror från föregående säsong är något Mjällby tänker ta fasta på inför comebacken i Allsvenskan.

Mjällby har lämnat Superettan med fin statistik. Med ett snitt på två mål per match lyckades de knipa förstaplatsen. Deras försvar spelade stor roll i det hela. På 30 matcher släppte de bara in 19 mål, något som ingen annan i serien lyckades med under säsongen.

De som hade släppt in näst minst mål, Åtvidaberg, släppte in 17 fler mål än Mjällby. Siffror som visar hur bra deras defensiv har fungerat. Hemligheten bakom ett sådant försvarsspel är spelarnas individuella prestationer enligt Mjällbys tränare Peter Swärdh.

- Det är väldigt starkt. Laget har vunnit taktiskt och arbetsmässigt har de gjort en bra prestation. Spelarna har bra erfarenheter individuellt.

Tränaren vill inte säga för mycket om det kommer att hålla i Allsvenskan.
 - Det är ju sånt som bara är spekulationer, ett försvarsspel och en backlinje som är starkt kommer under resans gång att bevisas. Vi känner att vi har stomme i backlinjen som vi litar på.

Har ni målvakten eller backarna att tacka för försvaret?
 - Det är en kombination. I första hand är det hela laget som har gjort att försvarsspelet funkat bra.

Men det är ingen slump av att laget har släppt in så få mål.
 - Procentuellt har vi jobbat mer med anfallsspelet. Grunden har fungerat väldigt bra och laget har varit bra organiserat. Vi har haft en stor arbetskapacitet, kryddat med viktiga spelare.

Som vanligt när ett lag går upp till högstaligan så spekuleras det alltid om nya värvningar. Mjällby AIF är inget undantag.
 - Vi tittar och arbetar med att komplettera truppen på rätt sätt. Nu har vi fått in Jesper Westerberg som både kan spela ytterback och yttermitt. Vi tappar ju Tobias Johansson.

Har ni infört extra träningar eller kör ni på som vanligt?  - Vi har lagt till en del träningar. Under januari månad har vi utvecklat ett pass där vi har semiprofessionella spelare, vilket betyder att många arbetar och spelar samtidigt. Vi kommer att jobba  med att öka kvaliteten.

Mjällby kommer att satsa på att komma högre än kvalplatsen ner till Superettan, även om laget inte lagt särskilt stort fokus på det just nu.
 - Nu vill vi ha en hållbar spelidé, ha rätt spetsspelare och stanna kvar i Allsvenskan.

STEVEN AL-HAKIM

Publicerad 2009-12-10 kl 16:14
Annons
Annons
Annons