Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sylisufaj om Öis-succén - och Sirius-framtiden: "Allt kan hända"

Allsvenskan

Tufft i IK Sirius, succé i Örgryte IS. 
Nu är det ovisst vad som händer för Edi Sylisufaj 2024.
- Allt kan hända i januari, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

IK Sirius-forwarden Edi Sylisufaj, 23, fick under den gångna säsongen knapp speltid i Uppsala-klubben med två starter och tolv inhopp i allsvenskan, vilket gjorde att han i augusti gick på lån till Örgryte IS, som vid den tidpunkten låg rejält pyrt till i superettan.

Sylisufaj fick under hösten fart på målskyttet, stod för fem mål på tio seriematcher, och bidrog i slutändan till att Öis klarade ett nytt kontrakt efter kvalspel. 

- Hösten var fantastisk. Öis låg näst sist när jag kom, och jag skulle komma dit och hjälpa dem, vilket jag gjorde. Jag var en faktor till att vi höll oss kvar, och klubben var fantastisk, då de tog emot mig med öppna armar. Jag kände mig bekväm och kunde leverera på planen, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

Samtidigt tycker han att det var en tuff vår i Sirius, då han inte fick särskilt mycket speltid av nye tränaren Christer Mattiasson. 

- Det var ett jobbigt halvår. Jag hade en bra försäsong och gjorde många mål, men när allsvenskan kom fick jag inte spela. Vi hade ett snack, och jag fick starta en match, där jag gjorde det bra och gjorde mål, samtidigt som det var vår första vinst på tio matcher, men sedan var jag på bänken igen. Det är klart att det tog hårt mig på mentalt, men jag fortsatte att kämpa på och träna, säger Sylisufaj. 

- Jag kände att jag behövde gå på ett lån. Det fanns inget att hämta där. Han (Christer Mattiasson, chefstränare) markerade klart och tydligt att jag inte skulle få spela, och då var det bara att gå på lån, fortsätter han. 

Har Mattiasson sagt till dig att han hellre vill satsa på andra?

Annons
- Nej, han har inte sagt det, men man såg det klart och tydligt, att jag inte fick spela så mycket. Det är hintar här och där. Man känner av det. 

Var det skönt att bevisa både för dig själv och för Sirius att du kan leverera med förtroende?
- Jag behöver inte bevisa något för någon. Sirius ledning vet att jag är en bra målskytt. Jag tror inte att jag behöver bevisa något. Jag fick komma och spela och känna att jag kan göra mål. Samtidigt spelade Sirius också fantastiskt bra med deras anfallare. Det kan man inte ta ifrån dem. Jag tycker i varje fall generellt sett att jag inte fick chansen. Ibland är fotbollen så och då får man acceptera det. Jag behövde ett lån, och jag tycker att jag gjorde det bra.

Inför nästa säsong vet Sylisufaj inte vad som händer. Han har kontrakt med Uppsala-kliubben över 2025, men vid fortsatt knapp speltid kan han behöva se sig om efter en ny klubbadress för att få starta matcher.

Annons

- Jag vet inte. Han (Christer Mattiasson) har markerat mot mig att jag kanske måste hitta något nytt, men jag älskar Sirius som klubb. Det är en fantastisk klubb att utvecklas i, och människorna runt om klubben och allt annat är klass på alla sätt. Jag tror däremot inte att jag kommer få spela så mycket, då han bevisade i år att han inte kommer spela mig.

Kommer du att ha ett nytt snack med Mattiasson, eller söker du i dagsläget en ny klubb?
- Jag vet inte, vi får se vad som händer. Allt kan hända i januari. Det återstår att se vad som händer i januari, men han har varit tydlig med mig vad som händer. 

Vad siktar du på - om du bestämmer dig för att söka efter en ny klubb?
- Man vill såklart spela så högt upp som möjligt. Sedan vet man aldrig med fotbollen vad som händer och var man hamnar, men jag vill spela så högt upp som möjligt och jag vet att jag har kapacitet för att göra det. 

Annons

Sylisufaj kom till IK Sirius från Falkenbergs FF under sommaren 2021, först på lån och sedan på permanent basis ett halvår senare. Totalt sett har han gjort åtta mål och tre assist på 62 framträdanden med Uppsala-klubben. 

Publicerad 2023-12-05 kl 23:26

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto