POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Syrianska har lagt "AIK-smällen" bakom sig - jagar seger mot KFF

1-0-ledning och elva mot tio sist mot AIK - så kom läktarskandalen och Syrianska står ännu med noll segrar. Nu är poäng prio ett för nykomlingen:
- Vi siktar på tre poäng och går för en, säger Ahmet Özdemirok.


KALMAR

Preliminär startelva: Etrit Berisha - Mattias Johansson, Marcus Thorbjörnsson, Tobias Carlsson, Stefan Larsson - Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Marcel Sacramento - Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Daniel Mendes

Skador/avstängningar:
Emin Nouri, Petter Wastå, Alban Dragusha (s), Paulus Arajuuri (osäker)

Han är formstarkast:
Tobias Carlsson. En av få som kom undan med godkänt i förlusten mot Göteborg, Carlsson höll upp försvaret. Har visat fin form överhuvudtaget i inledningen, inga som helst ålderstecken hos 36-åringen.

Kalmar-citat:

- Vi har haft två bra hemmamatcher. Det brukar vara svårt för lag med ny arena att få pressen till något positivt. Men hittills har Guldfågeln gett oss en enorm energi, säger Kalmars assisterande tränare Giles Stille till FotbollDirekt.se.

- Vi har haft ett fantastiskt stöd från publiken och jag hoppas de stöttar oss lika bra idag.

- Vi måste så klart visa respekt mot Syrianska, om man tittar på papperet så har de ju ett bra lag, bra spelare individuellt. De har en väldigt fin forward i Peter Ijeh och de har visat att de kan göra mål på fasta situationer.

- Kanske att de har ändrat sitt spelsätt de senaste matcherna, varierat lite mer. Jag vill inte säga att de varit naiva i inledningen, mer att de ändrat om lite i spelet, varierat det korta spelet med lite längre och rakare spel.

- Svårt att säga om AIK-matchen påverkat dem på något sätt. De hann väl bara spela 20 minuter och det kan ju vara positivt på så sätt att de känner sig fräscha.

- Vi är inte helt nöjda med de mål vi släppte in mot Göteborg, annars så var det ingen katastrof-insats. Men det är klart att vi kan prestera bättre, det vet vi om.

- Men det var en speciell match, en måste-match för Göteborg och det märktes. Man kan bara spekulera i vad som hänt om vi hade hållit 0-0 till pausen. Man märkte innan första målet kom att deras hemma-publik började misströsta. Det målet blev väldigt psykologiskt viktigt och gav dem en massa energi.

- Men vi skapar ju en del halvchanser i andra halvlek också. Det känns inte som att vi behöver dra några jättestora växlar på den matchen, ingen anledning till panik.

SYRIANSKA


Preliminär startelva:
Dwayne Miller - Ahmet Özdemirok, Omar Jawo, Ivan Ristic, David Durmaz - Yussuf Saleh, Rabi Elia, Dinko Felic, Abgar Barsom, Sharbel Touma - Peter Ijeh

Skador/avstängningar: Robert Massi, Johan Arneng, Besim Kunic, Suleyman Sleyman, Imad Zatara (s), Isa Demir (osäker).

Han är formstarkast:
Yussuf Saleh. AIK-lånet har visat konstruktivitet och vilja att bryta mönster i ett Syrianska som sliter med att få igång anfallsspelet. Salehs fina vänsterfot är ett vapen på fasta situationer för Syrianska.

Syrianska-citat:

- Vi går för tre poäng och siktar på minst en, säger lagkapten Ahmet Özdemirok till FotbollDirekt.se.

- Vi behöver ju poäng nu, det håller så klart inte i längden att spela fin fotboll och åka på hedersamma förluster. Vi måste börja samla in lite poäng för att vara med i racet för att hålla oss kvar.

- Vi började bra mot AIK och ska försöka ta med oss den känslan in i den här matchen. Det är klart att man blev lite skrämd när det smällde och matchen fick avbrytas men nu har vi lagt det där bakom oss. Vi hoppas förstås på ett bra utfall från den matchen men det är ändå ingenting vi kan påverka, vi har fullt fokus på Kalmar-matchen.

- Jag har aldrig mött Kalmar och Syrianska har vad jag förstår inte mött dem i någon match de senaste sex åren. Det blir ett bra läge nu att starta en positiv trend mot en allsvensk motståndare.

- Vi har inte studerat dem mer än något annat lag, men vi vet var vi har dem. De har fått bygga ett bra allsvenskt lag under flera år, ett jättebra försvar och mittfält och Sobralense är en av allsvenskans bästa offensiva spelare. Klart att det blir en tuff match.

Publicerad 2011-05-01 kl 09:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå